L'Ajuntament de Figueres ha iniciat avui a la zona de la plaça Tarradellas la primera fase de les obres d'adequació d'un recorregut per a vianants entre l'aparcament de la carretera de Llançà i la nova Oficina de Turisme. El projecte consistirà en reurbanitzar la vorera d'accés a la plaça Tarradellas des de la plaça El·líptica, renovar de les voreres de la plaça Tarradellas entre el carrer Vilabertran i la plaça El·líptica, i el tram entre el carrer Pella i Forgas i el carrer Calçada dels Monjos, i unificar les voreres de la cruïlla del carrer Pella i Forgas, construint una plataforma única que es convertirà en l’entrada al centre i un accés segur a l'escola Josep Pallach.

A l'interior de la plaça Tarradellas es renovarà el mobiliari urbà, la senyalització, les infraestructures obsoletes del sistema de recollida d'aigües pluvials i es substituiran cinc arbres en mal estat, replantant-ne quatre i plantant-ne vint-i-tres nous exemplars.

El cost d'aquest projecte és de 272. 219 € i es finançarà amb la subvenció rebuda de 400.000 € concedida pel Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya pel desenvolupament del foment territorial del turisme dins el Pla Estratègic de Turisme de Catalunya, que busca apostar per un model turístic competitiu, sostenible i de qualitat amb la diversificació de l'oferta, l'orientació a la demanda, la desestacionalització i la innovació del producte, fent del turisme una activitat generadora de riquesa i d'ocupació. Aquesta línia d'ajuts també permetrà finalitzar el projecte de conversió de l'antic Escorxador en la Casa Empordà.

Aquestes obres, juntament amb el futur projecte de reurbanització del carrer dels Fossos, Calçada dels Monjos, Pi i Maragall i Sant Miquel dels Sants, i millora de la cruïlla de la Calçada dels Monjos amb el carrer St. Joan Baptista i la cruïlla amb el carrer del Mar, permetran renovar i dinamitzar l'entorn de la nova oficia de turisme, inaugurada el passat dissabte 2 de juliol.

L'alcaldessa de la ciutat, Marta Felip, destaca que aquestes dues actuacions transformaran completament la zona de la plaça Tarradellas, plaça del Gra i plaça de l'Escorxador, convertint-la en una porta d'entrada a la ciutat amb un recorregut "natural i amable" per als vianants, millorant la mobilitat i seguretat tant de turistes com de veïns, i usuaris del mercat.