L'exalcalde de Bàscara i actualment regidor a l'oposició, Lluís Lloret (CiU), va acusar ahir l'alcalde actual, Narcís Saurina, de mentir i tergiversar les xifres reals de l'endeutament i els comptes municipals en una «campanya d'intoxicació mediàtica». Per Lloret és un complot del principal promotor del polígon,Pere Costa, -qui va posar una querella a Lloret- i l'alcalde. El deute real el situa en 180.000 euros i el pla de proveïdors d'1,2 milions.

Lloret va fer ahir un balanç d'aquest darrer any que ell qualifica com «la farsa» i es va enfrontar als números exposats per l'actual govern i un informe econòmic financer encarregat. Per Lloret, els 474% d'endeutament previst per al 2017, no és «És una farsa, una estratègia totalment planificada per part de l'alcalde que no està sol en aquesta trama, és un complot amb el senyor Pere Costa, promotor del polígon d'Orriols», diu Lloret que està convençut que tot gira al voltant d'aquest sector amb 65 hectàrees per desenvolupar.

Un dels temes que nega és que s'hagi incomplert cap conveni amb el promotor que va pagar sis milions d'euros i que Lloret remarca que es van gastar per a equipaments per la població. Segons Lloret, va intentar recuperar els sis milions quan va començar la crisi i davant la negativa de l'Ajuntament va començar a recorre a la via judicial on fins ara ha perdut quatre contenciosos, assegura. Just abans de la campanya electoral, explica que des del partit els van advertir que amenaçava de posar una querella i fer una campanya de desprestigi. I s'hauria complert, segons Lloret, que està pendent que s'acabi de resoldre la querella que va interposar Costa. L'Ajuntament li va embargar el polígon reclamant despeses generades pels litigis.

A banda del tema del polígon, Lloret nega bona part del deute que figura a l'informe i acusa l'actual govern de mala gestió. En aquest sentit els recorda convenis amb Abertis i Adif que, segons el regidor, ni tan sols han tramitat. Es tractaria de diners, per exemple, per les expropiacions de terrenys per on passa el TAV que han de servir per pagar les obres d'una empresa a la Resclosa.

Pel que fa a l'informe econòmic, assegura que hi ha moltes dades errònies que es poden demostrar amb facilitat. Creu que l'objectiu era desprestigiar-lo i s'ha fet mentint. Ahir a la reunió va demanar un ple extraordinari i la dimissió de l'alcalde.