La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, presenta aquest divendres, 8 de juliol, els resultats del projecte pilot que s'ha dut a terme al Golf de Roses per recuperar les poblacions del lluç.

L'origen d'aquest pla es remunta a l'any 2013, quan els pescadors de Roses van acordar determinar una zona vedada a la pesca amb l'objectiu de protegir els juvenils de lluç. El pla ha donat molts bons resultats i ha demostrat que la mesura de tancar una part del calador per disminuir les captures de lluç de petites dimensions ha resultat molt efectiva.

Aquesta iniciativa de la Confraria de Pescadors de Roses, en què col·laboren també científics i Administració, és pionera a la Mediterrània i és un model de la política pesquera que promou el DARP, basat en els plans de cogestió i la coresponsabilitat entre els diferents agents.

Meritxell Serret es desplaça, doncs, aquest divendres, a Roses, i presentarà els resultats del projecte juntament amb el president de la Confraria de Pescadors de Roses i president de la Federació de Confraries de Pescadors de Girona, Antoni Abad, la cap del projecte i biòloga de l'Institut de Ciències de Mar, Laura Recasens, i el cap del Departament de Recursos Marins Renovables de l'Institut de Ciències del Mar, Joan B. Company.

La consellera té previst fer una visita a la Confraria de Pescadors de Roses i a la planta d'envasat.