Borrassà serà el primer municipi català que farà servir una tecnologia pionera per potabilitzar l'aigua contaminada per purins i adobs. La tècnica, desenvolupada per l'empresa osonenca Hydrokemós, fa servir un sistema d'elèctrodes per transformar els nitrats en nitrogen i oxigen. És econòmica i, sobretot, no genera salmorres ni residus que després s'han d'enviar a l'abocador.

Després de fer-ne una prova pilot, impulsada també pel Dipsalut, ara la tecnologia entra en fase industrial amb la construcció d'una planta potabilitzadora. S'aixecarà al costat del dipòsit municipal, entrarà en funcionament al desembre i permetrà abastir el municipi, de 700 habitants.

L'alcalde de Borrassà, Ferran Roquer, assegura que la tecnologia dóna "solució" a un problema endèmic al municipi i li permetrà ser "autosuficient" amb l'aigua. Tant Roquer com el president del Dipsalut, Josep Maria Corominas, han assegurat però que el sector ramader s'ha d'implicar més amb la problemàtica, "internalitzant el cost que suposa tractar els purins per evitar que es converteixin en un problema ambiental".