L’Ajuntament de l’Escala té previst iniciar aquesta tardor obres a diferents punts del municipi per valor d’uns 3,5 milions d’euros. Les principals són la segona fase del front marítim del nucli antic, la millora del primer tram de l’avinguda Montgó, la unificació de les places de l’Església i de l’Ajuntament i la urbanització del carrer Barcelona i entorn.

El ple d’aquest dilluns ha d’aprovar inicialment dos d’aquests projectes. Per una banda, el de la segona fase del front marítim del nucli antic, en el tram que va des de la Punta fins al Port d’en Perris. La idea és continuar el model d’un espai amb un paviment unificat, amb un tractament específic per a la part central de la Punta. Es millorarà també el mirador que hi ha en aquest espai, així com l’entorn de la platja del Port d’en Perris. També s’evitaran les pendents cap a les cases, facilitant l’evacuació d’aigua en cas de temporal per tal de retornar-la cap al mar. En aquest sentit, es preveu no només dirigir els pendents cap a mar, sinó també fer petites obertures al mur per tal que l’aigua pugui sortir ràpidament.

L’altre projecte que es preveu aprovar inicialment en aquest ple del mes de juliol és la millora del primer tram de l’avinguda Montgó, a la zona de Riells (entre el giratori de l’avinguda Riells i el carrer Gerani). L’objectiu en aquest cas és ampliar les voreres i crear un nou tram de carril bici. Les places d’aparcament que se suprimiran en aquest espai quedaran compensades amb escreix amb el nou aparcament que es preveu fer en un solar entre la mateixa avinguda Montgó i el camí del Palau.

Aquesta tardor també han de començar les obres d’unificació a un sol nivell de les places de l’Església i de l’Ajuntament. El projecte ja es va aprovar l’estiu de l’any passat, però es va posposar l’inici dels treballs fins a aquest any.

Finalment, també s’iniciarà aquest any la urbanització dels carrers Barcelona, Vendrell, Ginesta i Ventalló. Aquesta és una de les zones del municipi encara pendents d’urbanitzar i és la que s’ha prioritzat dins el pla d’urbanitzacions que s’ha d’anar executant els propers anys. El projecte ja va ser aprovat en un ple anterior i en el d’aquest mes s’han d’aprovar les contribucions especials, que seran del 85%.

"La urbanització del carrer Barcelona i colindants és una obra que portarà tots els serveis bàsics a la zona, que fins a dia d'avui estaven en un estat molt precari o bé no existien. Amb l'execució d'aquest projecte s'arreglarà un dels sectors urbanitzats més deficitaris que hi ha al poble, ja que, sobretot en el tram del carrer Barcelona on s'intervé, no hi ha ni paviment", apunta el regidor d’Urbanisme, Josep Bofill.

“Estem fent un esforç important per anar millorant tant els espais emblemàtics del municipi com aquelles zones que requereixen una actuació des de fa temps i que hem d’aconseguir anar posant al dia en els propers anys”, remarca l’alcalde de l’Escala, Víctor Puga.

Nova web municipal

D’altra banda, aquest dilluns ha entrat en servei la nova web municipal de l’Ajuntament de l’Escala (www.lescala.cat). Es tracta d’una pàgina amb molta més informació i més fàcilment accessible.

S’ha dividit el menú de navegació en tres apartats (Ciutadà, Ajuntament i Actualitat), a més de l’enllaç a la web oficial de Turisme de l’Escala, estrenada també aquest any. A més, hi ha un cercador que permet trobar la informació que es cerca per paraules clau.

S’ha volgut millorar especialment la informació dirigida al ciutadà. En aquest sentit, hi trobarà tots els tràmits i gestions que pot fer amb l’administració, amb el detall de quin és el procés a seguir per a cadascun d’ells. També hi ha les subvencions disponibles, la guia de carrers, la informació referent al pla d’ordenació urbana i la seva tramitació o un directori amb informació de contacte d’equipaments i serveis municipals, serveis d’emergència o entitats locals. A l’apartat Ciutadà també hi ha la informació del Portal de Transparència i un apartat de participació ciutadana, que es vol potenciar. En els propers mesos, també entrarà en servei la Seu Electrònica.

A l’apartat Ajuntament, hi ha informació del municipi, dels regidors, l’oferta pública, les licitacions, les sessions plenàries, el pressupost municipal, les ordenances fiscals i el planejament urbanístic, entre d’altres.

Finalment, a Actualitat, hi ha les noticies, l’agenda municipal, el directori de l’Escala i els butlletins d’informació municipal.

D’altra banda, també hi ha nombrosos espais repartits per la pàgina principal que dirigeixen a les informacions que poden ser de major interès pel ciutadà, com poden ser els tràmits i gestions o el carrerer. Les notícies més recents i l’agenda també tenen un protagonisme destacat en aquesta pàgina d’inici.

L’objectiu municipal és anar afegint més informació de forma progressiva. “La nostra voluntat és poder oferir a la població de l'Escala una eina d'informació que sobretot sigui funcional i esperem que aquesta nova web municipal notablement millorada, amb un disseny més atractiu i amb més contingut, faciliti una millor comunicació entre els escalencs i els nostres visitants i l'Ajuntament de l'Escala”, remarca la regidora d’Educació, Personal i Règim Intern, Mariona Muñoz.

La web municipal va tenir 130.821 visites el darrer any, amb un total de 295.851 pàgines vistes.

La nova web ha estat dissenyada per Signia.