Aquesta setmana s'han iniciat les obres d'adequació d'un itinerari adaptat per a vianants entre el Centre Cívic Joaquim Xirau de la Marca de l'Ham i la ronda Arquitecte Giralt. Aquest projecte recull les actuacions necessàries per garantir la seguretat i accessibilitat dels vianants que transiten cada dia entre el Centre Cívic de la Marca de l´Ham i la rotonda de la ronda Arquitecte Giralt., habilitant passos per a vianants més accessibles, augmentant els punts d'enllumenat, creant 60 metres de vorera nova, i protegint el traçat de vianants amb bandes protectores laterals i arbrat.

El regidor de Serveis Urbans, Quim Felip destaca la necessitat d'actuar per millorar la seguretat i mobilitat en aquest tram, molt transitat tant pels estudiants de la Marca l'Ham que es desplacen cada dia a l'Institut Narcís Monturiol, com pels usuaris del Centre Cívic Joaquim Xirau i que fins ara no disposava de vorera transitable per a vianants. L'Alcaldessa Marta Felip, anuncia que aquest projecte de millora dels traçats de vianants i la connectivitat, seguirà aquest setembre amb l'inici de les obres del camí verd per a bicicletes i vianants al camí vell de Vilatenim que unirà Vilatenim amb Figueres passant per la Marca de l'Ham, complint així amb el compromís adquirit amb els veïns de Vilatenim.

L'àmbit total d'actuació consta de 800 m2 i 140 metres lineals amb un pressupost d'adjudicació de 43.808 €. Els treballs que es realitzaran són els segu?ents: Desbrossar les canyes i fer el moviment de terres necessari per executar l'esplanada de la nova vorera, habilitar una vorera pavimentada formada per una vorada de formigó tipus tauló i un paviment de formigó in situ amb àrid vist. ressituar reixes d'embornal i un pou segons la nova alineació de vorades, substituir els dos fanals existents per una nova línia formada per 6 fanals situada a l'escocell corregut de la nova vorera, procedir a la plantació d'11 unitats de Fraxinus angustifòlia dotats de sistema de reg automàtic, ressituar els guals de vianants situats a la cruïlla de la rotonda, senyalitzar el recorregut de vianants i protegir amb pilones en l'àmbit de l'esplanada davant de les Naus de la Brigada.