L'Ajuntament de Figueres obre el termini de sol.licitud d'ajuts per a l'adquisició d'abonaments en trens de mitja distància per a joves universitaris o joves que cursin cicles formatius de grau mitjà o superior per bonificar el 40% de l'import dels abonaments mensuals de trens de mitja distància.

Per accedir a aquest pla d'ajuts cal presentar la documentació de l'1 al 15 de juliol a l'OMAC amb els segu?ents requisits: Ser estudiant universitari o cursar cicles formatiu de grau mitjà o superior, estar empadronat a Figueres i tenir entre 16 i 25 anys, estar matriculat de com a mínim 45 crèdits o d'un 75% de la càrrega lectiva, i desplaçar-se cada dia amb tren per anar i venir de Girona o Barcelona.

Aquestes bonificacions, formen part d'un pla d'ajuts que l'Ajuntament va presentar el 2015 per aportar una part del cost del transport als estudiants figuerencs. Inicialment aquest pla bonificava el transport als estudiants universitaris que es desplacen cada dia per estudiar fora de Figueres amb TGV. Enguany però, s'ha realitzat una ampliació de la bonificació als trens de mitja distància i als estudiants que cursen cicles formatius, ja sigui de grau mitjà o superior, per ampliar les ajudes al màxim d'estudiants possibles. La regidora d'educació, Núria Galimany creu que aquesta iniciativa “reforça encara més la idea que guiava el plantejament inicial d'aquestes ajudes que és la de consolidar trajectòries vitals dels estudiants que que pernocten a Figueres i que, en un futur, optin per quedar-s'hi un cop hagin acabat els estudis”.

L'Alcaldessa de Figueres valora molt positivament aquesta ampliació d'ajuts que permetrà que molts més estudiants tinguin accés a aquesta ajuda, que “suposa un suport a les famílies que realitzen un esforç econòmic important per pagar la formació universitària o de cicles formatius dels seus fills” i a la vegada, afavoreix que els estudiants que vulguin seguir residint a Figueres, puguin fer-ho desplaçant-se cada dia als centres formatius a Girona o Barcelona i no perdin els vincles amb la ciutat.