Estem en plenes vacances d'estiu i com és habitual creix la mobilitat a les comarques de Girona. El principal atractiu és la Costa Brava i naturalment això es farà notar a les carreteres amb un increment del trànsit en aquestes vies que hi donen accés. I també segons el Servei Català de Trànsit (SCT) es preveu que durant els últims caps de setmana d'agost hi hagi incidències viàries importants a l'AP-7 en direcció a la Jonquera, ja que és una carretera molt utilitzada pels estrangers que visiten Catalunya i tornen cap a França.

Durant aquests mesos també hi haurà controls específics per part de la Divisió de Trànsit dels Mossos d'Esquadra de vehicles d'estrangers que procedeixen de la resta d'Europa i que tenen com a destí el Nord d'Àfrica.

El dispositiu de trànsit que estarà activat durant dos mesos preveu que els caps de setmana de juliol siguin intensos i que la mobilitat s'incrementi en un 2% quant als vehicles que sortiran de l'àrea metropolitana de?Barcelona. Segons dades del SCT, està previst que la mobilitat a l'autopista AP-7 creixi en un 5% durant aquest període ja que com cada estiu es converteix en el gran corredor del Mediterrani. Per evitar retencions s'establiran mesures especials de circulació, ordenació i regulació. A la GI-662 a la rotonda de Platja d'Aro es preveu cada divendres i dissabte la inversió de prioritats i es farà el mateix a la C-65 a Cassà.

Per altra banda, per frenar la sinistralitat també es posaran en marxa al llarg d'aquest mes els radars de tram que s'estan instal·lant a la N-II a Capmany i a la C-66 a Corçà.