L´Ajuntament de Figueres ha fet entrega aquest matí dels reconeixements i distincions als membres del Cos en el marc de la celebració del Dia de la Guàrdia Urbana al Castell de Sant Ferran de Figueres, en presència dels comandaments i representants del Consistori, de les Forces Armades, Cossos i Forces de Seguretat, Protecció Civil, i familiars dels agents.

?En els seus parlaments l´Alcaldessa de Figueres ha anunciat que l´Ajuntament acaba d´aprovar l´oferta pública de 8 places de policia per aquest 2016 i ha expressat la ferma voluntat del govern per seguir ampliant la plantilla per cobrir les necessitats de la ciutat i dels mateixos agents, recordant que "la Guàrdia Urbana, és i ha de ser la prioritat del govern municipal". El Tinent d´Alcalde i regidor de Seguretat Ciutadana, Pere Casellas, ha agraït l´esforç i sacrifici dels agents per cobrir, treballant més hores, la manca d´agents i "arribant a tot arreu, fent molta i molt bona feina, resolent conflictes en una ciutat amb moltes complexitats"

Reconeixements i distincions concedides:

Felicitacions individuals al mèrit en l'exercici professional

A proposta dels comandaments i com a reconeixement a que en el darrer any han desenvolupat tasques o actuacions professionals d´alta qualitat, bé sigui en la branca operativa, de gestió, de suport, tècnica o de formació, que han servit per a millorar el nivell del servei a la comunitat així com el prestigi de la Guàrdia Urbana:

Caporal Jaume Martorell Pereira, Caporal Alonso Caballero Santos, Agent Merecé Marcó Feixas, Agent Javier Cruz Tellez, Agent Antonio Corona Valdivieso, Agent Isabel Piñol Izquierdo, Agent Jordi Dumanjó Gardella, Agent Albert Roca Roura, Agent Manuel Amo Motera, Agent David Pey Baños, Agent José Manuel Romera Heredia, Agent Ivan Sánchez Morenate, Agent Joana Medrano Casademont

Per haver realitzat en el darrer any un total de 4 detencions: 3 per salut pública i un per trencament de comdemna: Agent Manuel García González, Agent Aitor Martínez Rodés

La nit de la revetlla de Sant Joan de 2015 un conductor va atropellar a un jove de 20 anys i es va fer escàpol. La víctima va estar ingressada a l´UCI de l´Hospital Josep Trueta de Girona des del 24 de juny fins el 9 de juliol, i posteriorment a planta fins el 15 de juliol amb politraumatismes i diverses fractures.

L´agent 14108, va realitzar una investigació de l´accident amb una gran implicació i professionalitat. Gràcies a un treball molt extens, es va poder esbrinar l´autor de l´atropellament que havia amagat el vehicle i intentat reparar els desperfectes per obstruir la investigació: Agent Eduard Campasol Estrach

Medalla municipal de bronze a la constància en el servei

Quan es compleixin 20 anys des de l´ingrés com Agents i sempre hagin format part, dia a dia, de la funció policial: Agent Jordina Boada Barragán i Agent Jordi Dumanjó Gardella

Medalla municipal de plata a la constància en el servei

Quan es compleixin 25 anys des de l´ingrés com Agents i sempre hagin format part, dia a dia, de la funció policial: Caporal Francesc Santiago Rubio, Agent Ramon Torres Mateos, Agent Juan Antonio Blanco Martínez, Agent Rafael Pérez Bernardo, Agent Antoni Corona Valdivieso, Agent Luis Martínez Gil

Medalla municipal d'or a la constància en el servei

Quan es compleixin 30 anys des de l´ingrés com Agents i sempre hagin format part, dia a dia, de la funció policial: Agent Mercè Marcó Feixas

Felicitació municipal al mèrit en la seguretat ciutadana

El Sr. Joan Antoni Balbín i Valentí des de l´any 2010 és el cap de la Secció de Seguretat Viària del Servei Català del Trànsit, essent entre d´altres les seves funcions: Assessorar sobre educació i formació viària a centres escolar i institucions interessades, promoure activitats en l´àmbit de l´educació reglada i no reglada, gestió dels parcs infantils de trànsit i altres esdeveniments relacionats; coordinar les relacions amb les policies locals en matèria de trànsit i la cessió de material per exercir les seves funcions; assessorar els municipis en matèria de senyalització i ordenació viària.

Anteriorment, el Sr. Balbín era el cap de Negociat d´Inspecció i Sancions del Servei Territorial de Transports a Girona, on entre altres tasques coordinava les campanyes de control de transports de viatgers i mercaderies dels diferents cossos policials.

El Sr. Balbín sempre ha destacat per la seva professionalitat, disponibilitat per col€laborar amb la Guàrdia Urbana en qualsevol campanya preventiva, així com per ser molt proper per resoldre qualsevol consulta que se li ha realitzat des de la policia de la ciutat.

Sr. Joan Antoni Balbín i Valentí

Durant el mes de juliol de 2015, efectius de la Guàrdia Urbana de Figueres, van donar suport a la comunitat de propietaris d´un immoble del carrer Albera que tenia 14 habitatges ocupats de manera irregular. La policia de Figueres també va donar seguretat als treballadors de les empreses subministradores per tal de regularitzar les connexions .

Des del primer dia, el vigilant de seguretat de l´empresa SEGURIBER amb el seu treball va ajudar a que els propietaris anessin recuperant els seus immobles i s´evitessin noves ocupacions.

El novembre de 2015, es va realitzar un altre dispositiu de similars característiques en un immoble del c/ Mandri on gairebé tots els habitatges estaven ocupats sense consentiment i també amb defraudació de subministres. En aquest cas el vigilant de seguretat 27055 es va tornar a distingir per la seva implicació i col·laboració amb els cossos i forces de seguretat, essent la seva tasca de supervisió i alerta un dels factors que van possibilitar resoldre satisfactòriament la problemàtica.

Vigilant de seguretat de l´empresa SEGURIBER Sr. Josep FEIXAS PARRAMON

Enguany els monitors d´educació viària de la Guàrdia Urbana que han estat formant als alumnes de primària del centres educatius de la nostra ciutat, han comptat amb el suport de tres voluntaris de protecció civil, que de manera desinteressada s´han implicat en el desenvolupament de les activitat i que han ajudar a fer arribar el missatge de conscienciació a tots els nens.

Voluntari de protecció civil E0 Sr. Josep M Sais Capallera.

Voluntari de protecció civil E405 Sr. Pedro Cañavate Rodríguez.

Voluntària de protecció civil E422 Sra. Sònia Sarola Vila.