La plataforma ‘No al TTIP de l’Alt Empordà’ ha creat una moció en contra del Tractat Transatlàntic per al Comerç i la Inversió, el TTIP. L'associació social vol que tots els ajuntaments de l’Alt Empordà la debatin en els seus plens, l'aprovin i així es declarin municipis lliures de TTIP. Des de la plataforma gironina carreguen contra aquest acord entre la Unió Europea i els Estats Units perquè s’està negociant “amb gran secretisme” i consideren que comportarà greus perjudicis per al territori. Segons l’entitat, el tractat busca “debilitar les normes europees”, tenir un control de la contractació pública, privatitzar els serveis públics i permetrà l'entrada d'aliments transgènics a països de la Unió Europea. A més, generarà una desprotecció dels pagesos i ramaders europeus i vol equiparar el dret laboral europeu al nord-americà. Al mateix temps, asseguren que suposarà un pas endarrere pel que fa a la protecció el medi ambient i pretén crear un Consell de Cooperació Regulatòria que controlaria la capacitat legislativa dels països signants de l’acord.

Per tot això, han creat una moció que portaran el proper 13 de juliol al ple de Figueres perquè la capital de l’Alt Empordà es declari municipi lliure del TTIP. De moment, ja l'han enviat a totes les forces polítiques municipal i la seva intenció és que l'assumeixin i la presentin conjuntament. Des de l'entitat ja han avançat que assistiran al plenari per fer més força. Al mateix temps, insten al consistori a col·laborar amb aquelles iniciatives que van encaminades a aturar el tractat. La voluntat de la plataforma és que tots els pobles de l’Alt Empordà aprovin aquesta moció contrària al TTIP i, posteriorment, volen que el Consell de l’Alt Empordà i la Generalitat de Catalunya també es facin seu aquest document.

Per últim, tenen la intenció de traslladar tots els acords establerts i suports al Ministeri d’Afers Exteriors, als grups parlamentaris del Congrés i el Senat de l’estat espanyol, al Parlament Europeau, a la Defensora del Poble Europea i a la Comissió Europea per fer sentir la seva veu. Paral·lelament, insten a les autoritats a iniciar un ampli debat sobre aquest tractat - a tots els nivells- i comptant amb organitzacions sindicals, professionals i ciutadanes.