Catorze càmpings de les comarques gironines han obtingut el Certificat d'Excel·lència 2016 de TrypAdvisor. Aquest guardó representa un reconeixement important a l'aposta per la qualitat que estan duent a terme els càmpings gironins i que ve avalada també per nombrosos premis internacionals. TrypAdvisor concedeix el Certificat d'Excel·lència als establiments que han rebut opinions favorables dels clients de forma continuada dins aquesta plataforma.

Els càmpings gironins guardonats pel web de viatges més gran del món són: Las Palmeras, La Ballena Alegre, Aquarius , Las Dunas i l'Àmfora, de Sant Pere Pescador; el càmping Begur, de Begur; Castell Montgrí, de Torroella de Montgrí; Playa Brava i Cypsela, de Pals; Les Medes, de l'Estartit; La Siesta, de Calella de Palafrugell; Valldaro, de Platja d'Aro; Illa Mateua, de l'Escala; i La Masia, de Blanes.

Els guardonats amb el Certificat d'Excel·lència TrypAdvisor són allotjaments, establiments de restauració i atraccions de tot el món que ofereixen als seus clients de forma continuada una experiència de qualitat superior.

Aquest reconeixement, que porta entregant-se sis anys, ajuda als viatgers a identificar els establiments que ofereixen amb regularitat un bon servei. Per rebre el certificat es té en compte la qualitat, la quantitat i l'actualitat de les opinions enviades pels viatgers a TripAdvisor en un període de 12 mesos. Per aconseguir-ho, els negocis han de mantenir una puntuació mínima general de quatre punts sobre cinc, així com un nombre mínim d'opinions i un perfil de TripAdvisor amb una antiguitat de 12 mesos com a mínim.

Aposta per l'especialització

Els càmpings gironins estan duent a terme una decidida aposta per l'especialització per tal d'atraure més visitants. A les comarques gironines hi ha 29 càmpings especialitzats en turisme familiar; 12 en cicloturisme, 11 en turisme nàutic; 10 en turisme actiu; 6 en glamping; 5 en turisme cultural; 2 en enoturisme; 2 en turisme de salut; i 1 en turisme de golf.

L'Associació de càmpings de Girona és el primer col·lectiu d'allotjament que ha dut a terme una segmentació d'aquest tipus que està reflectida en la guia que ha editat aquest any l'entitat. Fins ara els càmpings apareixien en aquest document classificats per municipis o zones geogràfiques.

Recentment l'Associació ha firmat un conveni innovador amb el Consorci de les Vies Verdes de Girona amb l'objectiu de convertir la demarcació en una gran destinació de cicloturisme. Es tracta del primer conveni d'aquestes característiques que es du a terme a Catalunya . El conveni segella la gran aposta dels càmpings gironins pel cicloturisme, una afició que cada vegada té més seguidors, sobretot entre els europeus, i no només entre els joves i les famílies sinó també entre les persones de més de 50 anys.

Segons han constatat les dues entitats, els càmpings representen la primera demanda d'allotjament entre els cicloturistes holandesos, belgues i alemanys i amb l'acord es vol incrementar aquest tipus de turistes en el sector del càmping a les comarques gironines. Els 12 càmpings especialitzats en cicloturisme ja disposen del distintiu Bed&Bike.

Segells de qualitat i Reconeixements internacionals

L'excel·lència dels càmpings gironins que els permet ser capdavanters a Europa ve avalada pels nombrosos premis rebuts. A la demarcació hi ha quasi la meitat dels millors càmpings de tot l'Estat espanyol, tal i com reconeixen diverses guies.

Per tal de mantenir aquest lideratge en qualitat, els establiments estan duent a terme inversions molt importants. En els darrers dos anys han invertit 28'5 milions d'euros en nous equipaments, serveis i millora de les instal·lacions.

A més, els càmpings gironins han estat pioners en l'aplicació de mesures per a la conservació del medi ambient i de processos d'avaluació de la qualitat dels seus serveis. Són els que disposen de més segells de qualitat de tot Espanya i els que han rebut més guardons i reconeixements a nivell europeu. Es tracta d'un model d'oferta turística del tot respectuós amb el medi ambient.

L'Associació de càmpings de les comarques de Girona és la més antiga d'Espanya, compta amb 75 associats (més del 80 per cent dels càmpings de les comarques de Girona) i ofereix 119.308 places d'allotjament. El total de places d'allotjament de càmpings de la demarcació és de 135.000, una xifra que situa al sector com la primera oferta turística reglada.