Aquest dimecres, 15 de juny, entren en servei les zones blaves d’estiu. Com ja s’ha fet els darrers anys, els residents i treballadors a l’Escala tenen l’opció d’utilitzar les més de 400 places de zona blava bonificada, que permeten aparcar a un cost de 1 euro/dia. Aquest any, però, cal renovar la targeta per poder fer-ne ús.

Tenen dret a obtenir la targeta per a la zona blava bonificada totes les persones que paguen l’IBI o l’impost de vehicles a l’Escala, així com aquelles que treballen al municipi (cal acreditar-ho amb el corresponent contracte o nòmina). La nova targeta ja es pot sol·licitar a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà i aquelles persones que ja tenien la versió anterior cal que entreguin l’antiga targeta de cartró, que serà substituïda per una d’adhesiva que es pot enganxar al parabrisa del cotxe.

L’emissió de la targeta de zona blava bonificada té un cost de 3,10 euros (en cas de pèrdua caldrà pagar 31.05 euros fer-ne una de nova).

En total s’ofereixen gairebé 440 places de zona blava bonificada, repartides entre la ronda del Pedró, el carrer de Gràcia, la plaça Catalunya, el passeig Lluís Albert, la plaça de la Rectoria, ca les Monges i aparcament del carrer Naintré.