L'equip de Govern de Figueres (CiU i PSC) ha tornat a ajornar l'aprovació de l'ordenança de terrasses de la ciutat fins l'any vinent. La comissió encarregada de redactar l'avantprojecte de regulació es va reunir dilluns passat per segona vegada des del 2014 amb l'objectiu, asseguren fonts del Govern, de tenir el document vigent l'estiu de 2017. A la trobada, hi van participar els grups de l'oposició i ja s'han emplaçat a una nova reunió al juliol on podran fer aportacions a l'esborrany elaborat i també abordat amb entitats, representants comercials, arquitectes o dissenyadors. L'esborrany només detalla a grans trets algunes de les característiques bàsiques que han de tenir aquests espais -ara a lliure disposició- però encara queden molts serrells per definir com ara si es fan excepcions en llocs emblemàtics com el centre històric o quins horaris hauran de complir.

Figueres compta amb més de 300 terrasses i el boom no para de crèixer. Durant el 2016 han obert 24 nous tesbbliments dedicats a la restauració i la majoria optaran per tenir un d'aquests espais a l'aire lliure. Un dels nous atractius amb cada vegada més demandes és la del centre històric i la plaça de les Patates però la ciutat continua sense tenir un marc regulador que estableixi com han de ser aquestes zones de restauració a la via pública.

El procés es va endegar l'any 2014. Aleshores es va elaborar un esborrany i es va convocar la primera reunió de la comissió d'estudi per a la redacció de l'avantprojecte d'ordenança. A principis de l'any passat, el Govern va assegurar a aquest diari que aquell estiu continuaria sense la regulació i que es deixaria per al proper mandat. Des de l'Ajuntament van explicar, aleshores, que el document s'havia consultat amb els sectors implicats, arquitectes, associacions i dissenyadors.

Amb un esborrany pendent

La segona reunió amb la comissió, però, no es va produir fins la setmana passada, quan es va posar sobre la taula l'esborrany de l'avantprojecte. El document inclou aspectes bàsics com ara que les terrasses no poden ocupar més del 50% de l'espai on es trobin, com han de ser les estufes, que no s'hi poden instal·lar expenedores, il·luminació de colors o neveres ni tampoc s'hi poden fer actuacions en viu. També té en compte que al mobiliari no hi hagi publicitat tot i que això no inclou com a tal el nom de l'establiment, un aspecte en el qual alguns grups com el PP no hi estan a favor i diuen que hi faran esmenes. De fet, la formació critica el retard en tot aquest procés i espera que ara tiri endavant, tenint en compte que al juliol s'han emplaçat a una nova trobada per seguir avançant en la configuració definitiva de l'ordenança. Des d'ERC també van criticar al ple d'abril aquesta situació i l'alcaldessa, Marta Felip (CiU), va admetre que per aquest estiu no estaria enllestida però que el compromís era tenir-ho acabat per a la temporada vinent. "Volem tenir-ho tot parlat i ben treballat perquè sigui vigent l'any que ve", va afirmar.