El Regiment de Caçadors de Muntanya Arapiles 62, amb seu a la base de Sant Climent Sescebes, té els dies comptats, tal com ja va avançar el Setmanari de l'Alt EMPORDÀ el mes de desembre passat . Aquesta passada setmana, coincidint amb la visita del ministre de Defensa en funcions, Pedro Morenés, fonts del seu ministeri han confirmat al nostre Setmanari que el canvi a Brigada Operativa Polivalent (BOP), amb vehicles cuirassats del tipus Pizarro i TOA, es durà a terme “de forma gradual al llarg del segon semestre d'aquest any”.

El ministre es va desplaçar fins a Sant Climent amb un helicòpter Súper Puma. A la base va ser rebut pel coronel en cap Javier Mur Lalaguna.

El Regiment de Caçadors de Muntanya que coneixem ara pertany orgànicament a la Direcció de Tropes de Muntanya (JTM) amb seu a Jaca. Segons Defensa, “en l'actual procés de reorganització de l'Exèrcit de Terra, totes les brigades existents (inclosa la JTM, que és una unitat d'entitat brigada) passen a ser Brigades Orgàniques Polivalents (BOP), unitats que comptaran amb capacitats similars, per això totes comptaran amb un batalló lleuger, un altre de tipus mitjà o blindat i un altre de carros”.

En aquest context de reorganització general, el Regiment de Caçadors de Muntanya Arapiles 62, que té un batalló a Barcelona i un altre a Sant Climent Sescebes, passarà a ser Regiment d'Infanteria Arapiles 62, és a dir, perd l'especificitat de muntanya, i s'integra a la Brigada Aragó, amb seu a la Caserna General de Saragossa. El Ministeri apunta que, la base Álvarez de Castro, “com tota BOP, comptarà amb una unitat blindada sobre cadenes” i també tindrà “un batalló de carros de combat, que s'ubicarà a Saragossa”.

Aquesta transformació “es farà de forma gradual al llarg del segon semestre d'aquest any. Això suposa que, a poc a poc, anirà rebent VCI (vehicle de combat d'Infanteria) Pizarro i Transports Erugues Cuirassats (TOA). Això no és immediat, perquè cal adequar les instal·lacions, formar el personal (conductors, mecànics, etc.) i rebre els vehicles d'altres unitats”, segons les mateixes fonts.

Defensa també ha avançat que, malgrat el canvi, el nombre d'efectius ubicats a la base General Álvarez de Castro, a Sant Climent Sescebes, “no variarà substancialment, mantenint-se entre 400 i 500 efectius”.