La tendència de ruixat diari del mes de maig s'està allargant. Aquesta primera setmana de juny ha estat particularment intensa pel que fa a les pluges. I quan semblava que el sol i la calor estiuenca començava a obrir-se pas, ahir un nou xàfec va tornar a la tònica habitual d'aquesta primavera.

Va ser una tempesta contundent amb molta pluja, calamarsa, vent, llamps i trons. Segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), al llarg de la tarda van caure 549 llamps a la demarcació. Una cinquena part (123) van descarregar a la Garrotxa, comarca juntament amb el Pla de l'Estany i el Gironès més castigada per la tempesta.

Aquesta vegada la pluja abundant va anar acompanyada no només de llamps i trons sinó també de pedra. Diversos veïns de La Garrotxa i el Pla de l'Estany en van presenciar una de notable, amb calamarsa de dos centímetres de gruix. Aquesta es va fer evident sobretot al Pla de l'Estany, una àrea que aquest maig ja n'ha viscut un parell més (per recordar és la del 12 de maig, que va deixar gairebé un pam de pedra i tot el paisatge blanc).

L'aigua (líquida en aquest cas) també va caure en quantitats industrials. Els pluviòmetres del Meteocat van tornar a recollir volums al voltant dels 15 litres per metre quadrat a la ciutat de Girona, una àrea que aquest mes sembla abonada als ruixats de sobretaula. La cortina d'aigua també va ser important a Olot, on van caure 23 litres, o a Fornells, on en van ser 19.

La tempesta va obligar a aturar temporalment i a corre-cuita les activitats a l'aire lliure que s'estaven desenvolupant a les comarques gironines.

De cara a avui, el Meteocat no descarta que es repeteixin ruixats a l'interior de les comarques gironines, si bé aquests no seran tan forts com els d'ahir a la tarda. Les temperatures seran pròpies del mes de juny, amb valors màxims que arribaran als 30 graus, si bé les mínimes seran més baixes.