Un estudi revela que l'impacte econòmic directe de l'AVE a l'Alt Empordà és de 3.478.197 euros (un total de 5.008.604 euros si s'hi suma l'impacte econòmic indirecte, de 1.530.407 euros). Aquests gairebé 3,5 milions directes són els diners que gasten al territori els usuaris del tren d'alta velocitat que arriben a la comarca ja sigui per motivacions d'oci o per motius laborals.

El regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Figueres, Manuel Toro, acompanyat per les alcaldesses Marta Felip (Figueres) i Consol Cantenys (Vilafant), ha fet públic, aquest divendres, 3 de juny, el resultat del treball, que s'ha desenvolupat al llarg del 2015 a partir de la realització d'enquestes a 990 persones. Destacar que, segons dades de Renfe i Adif, el 2015 l'AVE a l'estació de Figueres-Vilafant ha registrat 300.000 usuaris.

Les mobilitats per oci i laborals mostren perfils de despesa diferenciats, sent l'oci, precisament, la motivació principal per la qual la gent es desplaça en AVE. En aquest sentit, l'oci proporciona a l'Alt Empordà un impacte econòmic directe de 2.865.120 euros, si es té en compte que els usuaris que formen part d'aquest grup gasten una mitjana de 103 euros.

Per altra part, les persones que es desplacen al territori per raons professionals es deixen una mitjana de 70 euros, xifra que equival, globalment, a 613.077 euros d'impacte directe.

Manuel Toro ha volgut destacar que dels 2.865.120 euros provinents dels usuaris moguts per l'oci, 2.005.000 euros es queden a Figueres i la resta es reparteix per la comarca, per la qual cosa la gran beneficiada és la capital. "Aquesta dada demostra que la comarca no s'aprofita suficientment de l'AVE. Hi ha molt treball per fer, però alhora hem detectat que hi ha arguments per continuar insistint", ha comentat el regidor de Promoció Econòmica.

Dels 2.865.120 euros de la despesa que fan els usuaris en oci, un 70% correspon a restauració, és a dir, els visitants s'han gastat un total de 1.175.000 euros en el territori en aquest concepte, especialment a Figueres. Els percentatges restants fan relació a actes culturals, shopping, allotjament i esports, per aquest ordre.

La conclusió de Manuel Toro després de conèixer-se les dades resultants de les enquestes és aquesta: "Tenim un enorme recurs, una bona eina de treball, l'AVE atrau molta gent però tenim un camí llarg per recórrer. Hem de treballar conjuntament Figueres i la resta de la comarca per aconseguir allò de Toscana, Provença i Empordà."