Després de llargues negociacions, l'Ajuntament de Vilafant adquireix la Rectoria i l'Hort rectoral mitjançant una permuta amb el Bisbal de Girona de dues finques municipals on s'hi construiran habitatges destinats a lloguer social.

En el ple municipal de Vilafant, celebrat l'1 de juny del 2016, es va aprovar per a tots els grups municipals la permuta entre l'Ajuntament i el Bisbat de Girona, de la Rectoria i el seu hort amb dues finques de titularitat municipal situades als Camps d'en Fita i Camps d'en Pineda.

L'Ajuntament està interessat amb l'edifici i jardins de la Rectoria així com l'hort rectoral, propietat del Bisbat de Girona, per destinar-los a equipaments públics i a la vegada permetre un major esponjament del tramat urbà d'aquesta zona.

La rectoria i l'hort rectoral estan situats al centre del Nucli Antic, concretament al xamfrà del carrer Església i carrer Figueres.

La Rectoria té una superfície de 485m2 construïts, distribuïts en la planta baixa i pis, i l'Hort de l'entorn de l'església de Sant Cebrià (conegut com el Cau) en té 757m2.

La valoració d'aquestes finques és de 360.840 €.

Les finques propietat de L'Ajuntament de Vilafant, són dos terrenys a la zona dels Camps d'en Fita, i Camps d'en Pineda d'una superfície de 1.619 m2 i 2.227 m2 respectivament, que es destinaran a la construcció d'habitatges socials de lloguer. Aquestes finques estan valorades en 339.504 €. En total el Bisbat hi podrà construir 34 habitatges.

El consistori i el Bisbat han signat un conveni per a l'establiment de compromisos i en els propers dies es durà a terme la formalització de l'escriptura pública.

Consol Cantenys, alcaldessa de Vilafant, qualificava de molt positives les negociacions ja que el poble en sortirà doblement beneficiat. Vilafant tindrà una oferta de vivendes socials que permetrà l'accés a l'habitatge als veïns que ho necessitin i a l'emancipació de joves i alhora dinamitzar el centre de la vila amb una gran zona d'equipaments amb infinites possibilitats, sense cap cost econòmic al municipi.

Un cop s'hagi formalitzat la permuta, des de l'ajuntament s'obrirà un procés participatiu per definir els usos dels diferents espais de la Rectoria.