El ministre de Defensa en funcions, Pedro Morenés, que aquest dimecres ha visitat la caserna del Bruc de Barcelona, ha defensat que els nens i nenes coneguin de primera mà i des de ben petits que l'exèrcit espanyol i els militars que el composen el que fan "és defensar els nostres drets i llibertats" amb la "seva pròpia vida" donant exemple de valors i patriotisme.

En resposta a les crítiques per les imatges de nens empunyant armes durant la celebració del dia de les Forces Armades a Figueres, Morenés ha assegurat que "els nostres nens han de saber la veritat i també que la llibertat i la democràcia tenen un preu i que, de vegades, cal defensar-les amb la pròpia vida". En aquest sentit, ha afegit que "des de ben petits el que hem de fer és respectar-los i tenir-los afecte i consideració perquè neixen de la mateixa societat" de la que els més petits formen part. El ministre també ha destacat que tot i alguns recels que "entén" però "no comparteix" l'acollida de les forces armades a Catalunya és bona i ho ha "agraït".

Morenés s'ha desplaçat posteriorment, en un helicòper Súper Puma, fins a la base militar de Sant Climent Sescebes, on ha estat rebut pels comandaments del Regiment Arapiles 62. Els seus efectius han fet diverses demostracions de la seva capacitat operacional en el camp de maniobres que simula una zona habitada i en el camp de tir amb frantiradors.

El ministre s'ha negat a atendre els mitjans de comunicació que l'han acompanyat durant la visita, la majoria dels quals eren del territori i que no havien assistit a la roda de premsa anterior celebrada a la caserna del Bruc.