La vaga convocada per l'operadora ferroviària francesa SNCF, que monopolitza l'explotació de la xarxa de ferrocarrils al país, ha afectat, a partir de les 19.00 hores d'avui 31 de maig, les connexions internacionals que enllacen Catalunya amb França.

En un comunicat, Renfe ha detallat que les rutes afectades durant el dia d'avui seran: el trajecte que uneix Barcelona i Tolosa de Llenguadoc, que finalitzarà a Perpinyà, i el tren que enllaça Madrid i Marsella, que acabarà el seu recorregut a la localitat de Figueres (Alt Empordà).

També durant els pròxims dies 1 i 2 de juny s'anul·laran els serveis que uneixen Barcelona i Tolosa, i els que enllacen la capital catalana amb Lió, mentre que el recorregut que va des de Madrid fins a Marsella només funcionarà des de la capital espanyola fins a Figueres, i viceversa.

Renfe ha destacat que és completament "aliena" a aquesta circumstància i ha informat que els serveis d'AVE i Avant que uneixen les localitats de Figueres, Girona i Barcelona circularan amb total normalitat.

D'altra banda, ha alertat que, durant els dies de vaga, no garanteix que els trens de la línia R3 puguin arribar a la Tor de Querol ni que els de la R1 ho puguin fer fins a Cervera de la Marenda, en aquest cas els trens iniciarien o finalitzarien el seu recorregut a Puigcerdà o Portbou, respectivament.