L'alcalde del Districte de Minhang, a Xangai, i l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, s'han reunit aquest dissabte a la Xina per signar un acord de col·laboració i intercanvi.

En aquesta reunió, ambdues parts varen intercanviar les visions sobre ambdós territoris i les possibles projeccions de futur, expressant el desig mutu d'establir una relació d'amistat entre Minhang i Figueres que permeti d'una manera fluida aprofundir l'entesa per crear oportunitats i promoure l'intercanvi i desenvolupament comú.

Per tal d'establir i consolidar les relacions d'amistat entre el govern de Minhang i el de Figueres, s'han acordat un seguit d'accions com ara dur a terme intercanvis culturals i educatius, preparar delegacions en diversos camps per a l'intercanvi de visites, tant comercials, sectorials com turístiques, que permetin copsar el potencial i les oportunitats de desenvolupament mutu. Desenvolupar les relacions comercials bilaterals, afavorint l'intercanvi i el coneixement de les respectives ofertes en diferents sectors com el de l'alimentació, la indústria, els serveis o el turisme. També s'ha acordat dur a terme activitats que augmentin la confiança mútua i la cooperació, com jornades informatives i de presentació del territori.

L'alcaldessa Marta Felip destaca la importància que té per a Figueres establir bones relacions amb Àsia, "una potència en expansió amb una forta capacitat inversora, atreta pel nostre territori i enamorada de la nostra cultura, amb un extens mercat que comença a despertar el seu interès turístic cap a la nostra ciutat".