Convertir la demarcació de Girona en una gran destinació de cicloturisme. Aquest és l'objectiu de l'innovador acord de col·laboració que avui han firmat l'Associació de Càmpings de Girona i el Consorci de les Vies Verdes de Girona, el primer d'aquestes característiques que es du a terme a Catalunya . El conveni segella la gran aposta dels càmpings gironins pel cicloturisme, una afició que cada vegada té més seguidors, sobretot entre els europeus, i no només entre els joves i les famílies sinó també entre les persones de més de 50 anys. Segons han constatat les dues entitats, els càmpings representen la primera demanda d'allotjament entre els cicloturistes holandesos, belgues i alemanys i amb l'acord es vol incrementar aquest tipus de turistes en el sector del càmping a les comarques gironines.

La firma de l'acord s'ha dut a terme al càmping Molí Serradell de Campdevànol i ha comptat amb la presència del president de l'Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, el president del Consorci de les Vies Verdes de Girona, Albert Gómez, i el director del càmping Molí Serradell, Eduard Torras.

Actualment un total de 12 càmpings gironins estan especialitzats en cicloturisme i a partir de la firma del conveni rebran el distintiu Bed&Bike, un reconeixement internacional impulsat pel Consorci de les Vies Verdes per garantir als turistes aficionats a la bicicleta que l'establiment que l'aconsegueix ofereix els serveis adequats i pensats per a ells, com ara disposar d'espais per guardar les bicicletes, rentar-les i fins i tot un taller per reparar-les. L'Associació de Càmpings de Girona ha volgut anar més enllà i firmar un acord amb el Consorci de les Vies Verdes per potenciar conjuntament la promoció de la xarxa de vies per ciclistes i senderistes gironina i atraure més cicloturistes cap al sector del càmping.

A partir d'aquest conveni els càmpings que s'adhereixin al club d'agents econòmics de les Vies Verdes, que compta amb allotjaments diversos, restaurants, empreses de lloguer de material, trànsfers, agències de viatges i altres serveis destinats als senderistes i cicloturistes, tindran una bonificació en la tarifa.

L'Associació es compromet a dur a terme actuacions en l'àmbit del màrqueting i la comercialització promocionant l'oferta dels establiments en accions comercials i de difusió en fires, jornades i contactes amb periodistes i informant dels serveis als webs i publicacions del Consorci. A més, els nous membres s'incorporen també de forma automàtica al Club Natura i Actiu de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona.

Més especialitzacions

A banda dels 12 establiments que estan especialitzats en cicloturisme, a les comarques gironines hi ha 29 càmpings especialitzats en turisme familiar; 11 en turisme nàutic; 10 en turisme actiu; 6 en glamping; 5 en turisme cultural; 2 en enoturisme; 2 en turisme de salut; i 1 en turisme de golf. L'Associació de càmpings de Girona és el primer col·lectiu d'allotjament que ha dut a terme una segmentació d'aquest tipus que està reflectida en la guia que ha editat aquest any l'entitat. Fins ara els càmpings apareixien en aquest document classificats per municipis o zones geogràfiques.

Aposta per l'excel·lència i capdavanters a Europa

Els càmpings gironines han fet una gran aposta per l'excel·lència i en els darrers anys han dut a terme inversions molt importants per mantenir el lideratge en qualitat que els caracteritza. En els darrers dos anys han invertit 28'5 milions d'euros en nous equipaments, serveis i millora de les instal·lacions.

L'excel·lència dels càmpings gironins que els permet ser capdavanters a Europa ve avalada pels nombrosos premis rebuts. A la demarcació hi ha quasi la meitat dels millors càmpings de tot l'Estat espanyol, tal i com reconeixen diverses guies.

L'Associació de càmpings de les comarques de Girona és la més antiga d'Espanya, compta amb 75 associats (més del 80 per cent dels càmpings de les comarques de Girona) i ofereix 119.308 places d'allotjament. El total de places d'allotjament de càmpings de la demarcació és de 135.000, una xifra que situa al sector com la primera oferta turística reglada.