Aquesta setmana l´alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha viatjat a la Xina per participar a l´International Mayor´s Forum on Tourism. Es tracta d´un congrés on es reuneixen alcaldes i alcaldesses de ciutats turístiques d´arreu del món amb experts d´organitzacions internacionals que treballen amb el turisme.

El congrés, organitzat pel Ministeri de Turisme de Xina, l´Organització Mundial del Turisme i el Govern de la Província de Henan, enguany sota el lema "Turisme, vincle d´unió entre ciutats", s´organitza bianualment des de l´any 2008.

L´alcaldessa de Figueres ha estat convidada pel govern xinès, organitzador de l'esdeveniment, a través del governador de la regió de Henan, després que una delegació d´aquest govern, encapçalada per Lam Chuen Pin, visités l'Ajuntament de Figueres el passat 24 de març amb la finalitat d'iniciar relacions de cooperació amb Figueres i l'Alt Empordà.

Tenint en compte que un dels vessants en què es basa aquesta col·laboració es fonamenta en l'interès turístic i cultural que Figueres, la ciutat de Dalí, desperta com a destinació a la Xina, després del fòrum, l'alcaldessa es desplaçarà a la ciutat de Xangai, on signarà un document d'intencions de col·laboració amb el governador del districte de Minghan en matèria turística, cultural, educativa i econòmica per crear oportunitats, incentivar inversions i promoure l´intercanvi i el desenvolupament comú.

Marta Felip expressa la satisfacció que suposa veure que Figueres i l'Empordà desperten a la Xina gran interès turístic i també cultural, així com per la possibilitat d'efectuar inversions agropecuàries o d'altres sectors empresarials. "Com a territori geogràficament ben posicionat, a l'Empordà ens hem d'obrir a explorar totes les possibles vies de col·laboració, amb la garantia que suposa interlocutar directament amb l'administració xinesa".