L'Ajuntament de Figueres va concedir en Junta de Govern dilluns al Departament d'Interior la llicència d'obres per a la rehabilitació, adequació i millora del Parc de Bombers de la ciutat. L'actuació, compromesa des de fa més d'un any, arriba poc després que el conseller d'Interior, Jordi Jané, anunciés el passat mes de març en resposta a una pregunta parlamentària de C's que tenien una inversió prevista d'un milió d'euros. De fet, aleshores -tal i com va publicar aquest diari- ja comptaven amb el projecte bàsic.

Els professionals del parc fa temps que denuncien públicament el mal estat de les instal·lació i la necessitat de fer un equipament nou. Portes que no tanquen, sostres que cauen, finestrals en mal estat i, darrerament, zones que s'inunden, tal com alertaven fa unes setmanes a través de les xarxes socials són algunes de les problemàtiques que té l'espai. La Generalitat ja va dir que no podia assumir un parc nou però que hi faria reformes.

Pels Bombers aquesta és una solució de mínims que no resol el problema de fons però ara per ara és l'única que tenen sobre la taula. D'altra banda i tal i com han reivindicat en altres ocasions, també reclamen més efectius.