El cap de l'oposició i exalcalde de Bàscara, Lluís Lloret (CDC), ha sortit al pas de la denúncia presentada a l'Oficina Antifrau per l'actual equip de govern (ERC) acusant-lo d'irregularitat econòmiques, urbanístiques i cobraments en negre per desmentir-ho tot i anunciar que estudia presentar una querella contra l'actual alcalde, Narcís Saurina, per difamació.

Lloret reconeix que en deixar l'Ajuntament van quedar un seguit de factures a proveïdors pendents de pagar però assegura que una part l'ha d'assumir l'Estat amb el pla de pagament a proveïdors i una altra ha de ser el propi Ajuntament que executi els convenis pendents. Per exemple, esmenta que les obres del Pla de la Resclosa s'havien de sufragar amb el pagament de l'expropiació per part d'Adif de les finques municipals per on discorre el TAV, «i no s'ha fet res».

Saurina ha denunciat que l'Ajuntament pateix un deute del 325% però Lloret qüestiona la interpretació de les xifres en assegurar que, per exemple, s'inclou com a deute els 600.000 euros que costa l'expropiació del castell de Bàscara i que, segons apunta, Abertis es va comprometre a sufragar-la, encara que no hi ha cap conveni. Afegeix també, que dins aquest deute s'inclouen els 400.000 euros que l'Ajuntament va avançar al banc quan intentava cobrar un milió d'euros que li devia l'empresari al qui van embargar 40 hectàrees de sòl a Orriols i que també s'ha querellat contra Lloret.

Respecte això últim, Lloret considera que hi ha una «conxorxa» entre l'actual alcalde i aquest empresari per aconseguir que se li aixequi l'embargament i es qüestioni l'actuació de l'exalcalde al capdavant del consistori.

Recorda Lloret que els darrers deu anys «l'Ajuntament sempre ha tingut superàvit» després de pagar la part del deute que li correspon i que els comptes sempre s'han enviat a la Sindicatura sense rebre amonestacions.