El Consell Executiu de la Generalitat ha nomenat en la reunió d'aquest dimarts la figuerenca Rosa Vidal i Planella com a interventora general del Govern. Vidal és llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona, té el Post-grau d´Economia i Gestió de la Hisenda Autonòmica i Local organitzat per la Universitat de Barcelona i el Post-grau d´Estudis Fiscals i Financers de la Fundació Bosch i Gimpera de la Universitat de Barcelona.

Al sector privat i fins l´any 1982, va exercir la professió lliure d´advocada a les ciutats de Girona i Figueres, amb l´especialització, bàsicament, de dret laboral.

Ha desenvolupat quasi la totalitat de seva carrera professional a la Intervenció General de l´Administració de la Generalitat de Catalunya.

Com a funcionària del Cos Superior de l´Administració de la Generalitat de Catalunya, va ser cap de la Secció Fiscal de Despeses de la Intervenció Delegada de diversos departaments i posteriorment va ser Adjunta a la Intervenció Delegada del Departament d´Economia i Finances.

Un cop es va crear el Cos d´Interventors de la Generalitat de Catalunya al 1992, va accedir per concurs oposició a Interventora de la Generalitat de Catalunya, essent el número ú de la promoció. Ha exercit d´interventora delegada en diversos departaments i organismes i ha desenvolupat diversos càrrecs a la Intervenció General, el de Subdirectora General de Fiscalització i el de Interventora Adjunta a la Intervenció General.

Actualment, ha estat Cap d´Àrea de Recursos Econòmics i Eficiència en el Sector Públic de la Secretaria d´Administració i Funció Pública, i Directora de l´Oficina de Racionalització del Sector Públic Instrumental de la Secretaria d´Administració i Funció Pública. Com a Directora de l´Oficina i cap d´equip va obtenir el Premi Alfons Ortuño 2014 a la millor actuació d´innovació i bones pràctiques en matèria d´organització a les administracions públiques catalanes.

Ha estat col·laboradora com a docent a l´Escola d´Administració Pública i altres centres de formació com a experta en matèries de gestió econòmica pressupostària i contractació. Ha estat membre de diversos Tribunals d´Oposició al Cos d´Interventors de la Generalitat de Catalunya i al Cos d´Interventors-Tresorers de l´Administració Local. Ha col·laborat en publicacions en matèria de contractació administrativa.