Els veïns de L'Estrada i Agullana varen participar el passat dissabte 7 de maig en la jornada de neteja europea o Clean-up day. Una iniciativa europea per tal de reduir el nombre de residus abocats a la natura i donar visibilitat a la problemàtica.

?Es va optar per netejar 3 punts, als voltants de la via del Tren d'Alta Velocitat, en els afores del veïnat de L'Estrada que es troben, en un estat d'especial degradació. Uns 16 voluntaris varen netejar unes 3 hectàrees i varen recollir més de 3 metros cúbics repartits entre plàstics, vidre, paper, cartó i altres residus.

?Els veïns volen agrair tots els voluntaris que hi varen participar i que varen deixar la natura una mica més neta, però volien aprofitar igualment aquesta acció de neteja per denunciar dues problemàtiques que pressionen cada vegada més la convivència, la salut pública i la seguretat del veïnat de L'Estrada: l'exercici de la prostitució i el consum de drogues. En els tres punts netejats, la majoria dels residus eren tovalloletes, preservatius, paperetes de plata i algunes xeringues.

Volem fer una crida a totes les administracions públiques perquè prenguin consciència i que prenguin les mesures necessàries per evitar que el nostre entorn es degradi cada vegada més, tant d'un punt de vista mediambiental com a humà.