Les pluges de les últimes hores han omplert els embassaments de les conques internes fins més enllà del 70% de la seva capacitat. A més, es preveu que el volum d´aigua s´incrementi durant els propers dies tant per les aportacions de les escorrenties del terreny com pels nous episodis de pluja previstos per entre les properes 48 i 72 hores. Als rius, l´impacte més important ha estat a la conca catalana de l´Ebre. Segons les dades que facilita l´Agència Catalana de l´Aigua (ACA), en l´àmbit de les conques internes el principal increment de cabal s´ha produït a la del Llobregat. A la capçalera s´han arribat a superar els 90 metres cúbics per segon (m3/s), quan el volum habitual és d´entre 4 i 5 m3/s.

En el cas del Ter, s´han superat els 40 m3/s a la capçalera, quan el volum habitual sense pluja se situa entre 6 i 7 m3/s. Cal destacar que mentre en el cas de la conca interna del Llobregat ha calgut activar un avís de prealerta de l´Inuncat, en el cas de la del Ter no ha estat necessari.

Pel que fa als embassament, també han estat els de la conca del Llobregat les que més s´han beneficiat de l´episodi de pluges. Han incrementat les reserves quatre punts percentuals en les últimes 24 hores, del 79% al 83%.

A la conca del Ter, les pluges i les aportacions que hi estan arribant l´han situat al 65%, segons informa l´ACA. Destaca la pujada d´un punt a l´embassament de Darnius-Boadella, que ara es troba al 66,8%, sobretot perquè permetrà satisfer la demanda d´aigua per al reg.

Neu a les cotes més altes del Pirineu

D´altra banda, cal destacar que la cota de neu ha baixat fins a entre 2.200 i 2.000 metres durant els xàfecs de dilluns al vespre. A l´estació d´Espot, al Pallars Sobirà, es van recollir 42 centímetres de neu nova a la cota 2.519. A Boí (Alta Ribagorça), a 2.535, en van caure 29. A Salòria (Pallars Sobirà) a 2.451, 13. I a Certascan (Pallars Sobirà), a 2,400 metres, 11.