Endesa ha estrenat un nou dispositiu que permet als tècnics poder descendir a instal·lacions subterrànies de difícil accés a les comarques gironines. Es tracta d'un trípode de grans dimensions, sempre s'ha d'utilitzar com a mínim en parelles i permet realitzar treballs d'una manera molt més segura i ràpida. De fet, el dispositiu que s'ha estrenat per primera vegada a la demarcació gironina, ja s'havia presentat a Barcelona en una prova pilot i ara s'està exportant a diferents comarques catalanes, amb l'objectiu d'equipar tots els territoris on opera la Companyia amb les últimes novetats tecnològiques.

Aquest dispositiu està construït fonamentalment d'alumini, és ajustable i l'han d'utilitzar sempre un mínim de dues persones. El trípode, s'ha creat per accedir a centres de distribució amb accessos verticals o de difícil accés, com ara un centre de distribució, d'una manera ràpida i segura. S'utilitza per a que l'operari pugui descendir, subjectant-se degudament a una corda, mentre que un altre tècnic resta a dalt. També serveix per al rescat de persones i, amb politges, es pot utilitzar per a moure petites càrregues. D'aquesta manera, en cas d'una eventual incidència, el personal pot accedir molt més ràpidament a aquests espais. Tot i la seva envergadura, ja que és un dispositiu força voluminós, es fa evident la seva eficàcia del seu ús. És, doncs, una novetat tècnica que afegeix seguretat integral i prevenció de riscos als treballadors, i de retruc, millora el servei als clients ja que qualsevol incidència es minimitza per la ràpida intervenció dels tècnics.

La introducció de nous aparellatges tecnològics forma part del pla que porta a terme la Companyia per a una contínua renovació dels equipaments, fet que repercuteix en una millora del servei als clients dels diferents territoris on aquesta opera, en aquest cas, les comarques gironines. El trípode ja va ser presentat a Barcelona en una prova pilot i la Companyia començar a utilitzar-lo a la resta de comarques catalanes.