La portaveu adjunta del grup parlamentari del Partit Popular Català, Esperanza García, ha reclamat avui al Govern de la Generalitat que "inclogui en els pròxims pressupostos una partida per a la construcció del nou Institut de Vilafant". En aquest sentit, García ha anunciat que "presentarem una proposta de resolució al Parlament perquè és inadmissible que aquest Institut, que acull més de 375 alumnes, porti 8 anys en barracons".

Així mateix, Esperanza García ha denunciat que, "tal i com ens ha explicat el director de l´Institut, aquest projecte, a hores d´ara, no té data d´execució ni cap compromís ferm del Govern". "L´any vinent tenen previst ampliar l´Institut amb dos barracons més, però aquesta no és la solució, la solució únicament passa per la construcció d´un nou edifici que contempli les condicions que necessiten els alumnes i el personal del centre per dur a terme la seva feina", ha afegit.

La portaveu adjunta del PPC al Parlament ha fet aquestes afirmacions acompanyada per la portaveu del PPC a l´Ajuntament de Girona, Concepció Veray, i el portaveu del PPC a l´Ajuntament de Vilafant, José Francisco Parra, amb qui ha visitat l´IES de Vilafant, ubicat actualment en barracons. En aquest sentit, Veray ha denunciat que "lamentablement, Girona és la província catalana amb més barracons actualment; la conselleria d´Ensenyament, com la resta del Govern de la Generalitat, s´haurien de preocupar més per solucionar problemes com aquests i deixar de banda el procés separatista". En aquesta línia, Concepció Veray ha recordat que "actualment hi ha 310 mòduls repartits en 112 centres, el que suposa que el 25% de les escoles o instituts de les comarques gironines tenen almenys un mòdul prefabricat com a aulari".

García i Veray també han visitat aquest matí el Museu del Joguet de Catalunya a Figueres, i han mantingut una trobada amb militants i simpatitzants del PPC a la localitat. Es tracta d´una visita que està emmarcada dintre del pla territorial que els diputats del PPC al Parlament estan duent a terme per tota Catalunya per escoltar les propostes dels veïns i entitats; per poder després presentar propostes al Parlament amb la finalitat de millorar la vida dels catalans.