L'oferta d'activitats a la natura, la programació d'esdeveniments culturals i enogastronòmics, junt amb les àmplies opcions d'allotjament de la destinació, principals reclams per al públic basc a Expovacaciones de Bilbao.

L'any 2015 Catalunya va rebre entorn de 400.000 visitants procedents del País Basc. El turista basc sol viatjar en parella o en família, es desplaça en cotxe i presenta alts índexs de fidelització a la destinació gironina.

Els dies 6, 7 i 8 de maig, l'oferta turística de la Costa Brava i el Pirineu de Girona s'exhibeix a Bilbao, a la fira Expovacaciones, amb un nou estand de 30 m2 des del qual es dispensarà material informatiu, i es donarà assessorament i recomanacions de viatges i vacances als visitants, en relació amb la demarcació de Girona.

La darrera assistència de l'entitat de promoció gironina a Expovacaciones va ser l'any 2012, i enguany hi torna per presentar al públic final novetats com ara l'àmplia oferta d'activitats de turisme actiu del territori —com són la campanya Ennatura't i la Ruta del Ter—; la programació de festivals de la demarcació, a través de la plataforma Costa Brava Girona Festivals; i els esdeveniments enogastronòmics de la destinació, a més de l'àmplia diversitat d'establiments d'allotjament turístic que ofereix la demarcació.

Els municipis i entitats que acompanyen el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona a Bilbao són: Lloret de Mar, Castell-Platja d'Aro, Calonge-Sant Antoni de Calonge, Castelló d'Empúries-Empuriabrava, Roses, l'Associació de Comerç i Turisme de Banyoles, l'Associació Turística d'Apartaments de Girona, Turisme Rural Girona i l'Associació de Càmpings de Girona.

Coincidint amb la fira Expovacaciones, l'Associació de Càmpings de Girona i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona oferiran una presentació als mitjans de comunicació bascos de l'oferta de càmpings de la destinació, que anirà a càrrec de Miquel Gotanegra, president de l'Associació, i Ramon Ramos, director general del Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

Dades del mercat basc

Segons l'Observatori d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, els visitants procedents del País Basc representen el quart mercat emissor estatal de turisme a Catalunya, per darrere dels visitants de les comunitats d'Aragó, Madrid i València. Prop de 400.000 turistes bascos visiten Catalunya, es desplacen principalment en cotxe i hi fan una estada mitjana de 6 dies. A la demarcació de Girona, el turista basc s'interessa per aspectes com ara les activitats de natura (muntanyisme i cicloturisme), la descoberta de la cultura i les tradicions, i la gastronomia local. Sol viatjar en parella o en família, i presenta alts índexs de fidelització a la destinació.