El Museu d'Història Medieval de la Cúria-Presó, de Castelló d'Empúries, organitzen les II Jornades d'Estudis de la Basílica de Santa Maria, que tindran lloc els dissabtes 14, 21 i 28 de maig, organitzades conjuntament amb la Parròquia de Santa Maria de Castelló d'Empúries.

Enguany, les jornades estan centrades en "La música de la Basílica de Santa Maria". També serveixen com a commemoració dels 10 anys de la proclamació del títol de Basílica Menor de la Basílica de Santa Maria (2006-2016), alhora que seran el "Memorial Antònia Carbonell i Surroca", l'anterior regidora de l'Àrea de Patrimoni Històric de l'Ajuntament.

La inauguració de les jornades tindrà lloc el proper dissabte 14 de maig, a les 20 hores de la tarda, a la Capella dels Dolors de la Basílica, amb la conferencia "L'orgue de Castelló d'Empúries, un veritable orgue de catedral" a càrrec del Sr. Gerhard Grenzing, restaurador de l'orgue de la Basílica. Prèviament, a les 19.30 h tindrà lloc un breu concert d'orgue a càrrec de pau Riuró, organista de la Basílica, abans de la conferencia; i en acabar la conferencia, es farà una visita guiada a l'orgue a càrrec del sr. Gerhard Grenzing per a tothom qui vulgui.