El president de la Federació de CDC a Girona, Pere Vila, acompanyat de Eudald Casadesús, responsable del procés congressual de les comarques gironines i Pep Berga, responsable de continguts, ha ressaltat que "Convergència està fent un procés participatiu sense precedents per tal d´arribar a tota la societat catalana". Un procés en el qual s´han implicat activament les comarques gironines.

Pere Vila, ha explicat que l´enquesta que els militants i simpatitzants varen realitzar en la primera fase del Torn Obert està composta de dos grans blocs que s´engloben en bases ideològiques i bases organitzatives.

Referent a les bases ideològiques, a la comarca, en l´àmbit dels participants, el 75,9% se senten només catalans i políticament de centre. També, que prefereixen un partit de centre en un 36,9% i de centreesquerra en un 35,5%. D´altra banda, el 59,6% creuen que el nou moviment hauria de ser com un espai de confluència i convivència, i que ho ha de seguir sent dins la U.E. i la zona euro un 83%. Les enquestes també revelen que en el nou país, el Govern ha de ser impulsor de la economia garantint la competència i defensor del consumidor, segons el 92,2% dels enquestats. Finalment un 49,6% creu que el nou país no ha de tenir exèrcit propi però ha de formar part d´un exèrcit supraestatal.

En l´àmbit social, de l´enquesta es desprèn, que els militants i simpatitzants de Convergència voldrien: millorar salari mínim un 89,4%, la dació en pagament amb els bancs un 73,8%, ajuts socials amb contraprestació excepte casos d´emergència social un 86,5%, la compactació de la jornada laboral un 74,5%,la coexistència de l´escola pública i la concertada un 77,3%, la possibilitat d´adopció independentment de l´orientació sexual 78,7% i regular la prostitució legalment un 88,7%.

En la vessant organitzativa, el President Pere Vila, ha destacat que els resultats referents als càrrecs han senyalat que hi ha força igualtat entre els qui pensen que cal canviar el sistema d´elecció de càrrecs i els qui no (sí un 29,8%, no un 46,1%). També ha afegit que el que es valora per anar a les llistes és en primer lloc els mèrits, el compromís i la predisposició del candidat en un 73,8%; que cal una separació de càrrecs de partit i d´institucions (sí un 45,4% ); que cal limitar els mandats dels càrrecs a 2 legislatures (70,9%)que els polítics han de fer balanç públic de la gestió al final del mandat (sí un 87,2%).

En base als resultats d´aquesta enquesta i als debats posteriors de la primera part, els participants d´aquesta primera fase del Torn Obert han pogut debatre sobre unes propostes de síntesi, tant de l´àmbit organitzatiu, com de l´ideològic i l´estratègic.

Pere Vila, ha remarcat que "a Convergència ens interessa molt l´opinió de la gent i és per aquest motiu que hem endegat aquest procés de Torn Obert amb unes preguntes clares i concises".

Simultàniament a les sessions del Torn Obert, s´han organitzat a tot el territori debats d´àmbit, sobre temes molt més sectorials, on tots els participants han pogut debatre en profunditat aquells temes d´àmbit que els preocupen.