El Grup d'Esports Nàutics de Roses ha consolidat amb èxit, durant l'any 2015, el programa "Tothom pot Navegar". Amb aquesta iniciativa, el GEN Roses aporta el seu gra de sorra en l'àmbit de l'ajut social i la solidaritat, contribuint a la millora i el benestar d'infants, joves i adults en situació o risc d'exclusió social, sempre amb els esports nàutics com a base d'actuació.

Durant el 2015, un total de 266 beneficiaris directes van poder gaudir de les 47 activitats nàutiques programades de "Tothom pot Navegar", provinents de 9 entitats socials de Roses i la província de Girona, amb edats compreses entre els 8 i els 50 anys. Es va col·laborar amb col·lectius dels àmbits de la pobresa infantil, persones nouvingudes, discapacitats físiques, psíquiques i sensorials, inserció laboral i els drets dels infants.

Les persones i entitats beneficiàries han participat en activitats diverses, com bateigs i cursos de vela en embarcacions col·lectives per la Badia de Roses i el Parc Natural del Cap de Creus, així com també tallers i xerrades de temàtica nàutica.

Gràcies a l'acord de col·laboració amb la Fundació "la Caixa", signat durant la primavera de 2015, el GEN Roses està treballant perquè Tothom pot Navegar arribi a més beneficiaris, col·lectius i entitats, ampliant el pressupost, les activitats previstes i els àmbits d'actuació, durant els propers anys.

PREMI INCLUSIÓ SOCIAL ALT EMPORDÀ 2015

Tothom pot Navegar ha sigut guardonat amb el Premi Inclusió Social Alt Empordà 2015, atorgat pel Consell Comarcal de l'Alt Empordà.

Aquest premi representa per al GEN Roses un reconeixement a la tasca i trajectòria social del club, gràcies a l'esforç dels voluntaris, treballadors i socis del GEN. Anima a continuar treballant perquè la vela i els esports nàutics siguin més accessibles per a tots els habitants de la vila de Roses i la Comarca de l'Alt Empordà. En aquest sentit, el projecte Tothom pot Navegar del GEN Roses procura que no hi hagi cap motiu d'exclusió en aquest accés a la vela i als esports nàutics.

Per altra banda, la dotació econòmica del premi permet assolir els objectius marcats amb més garantia de qualitat i quantitat, així com ampliar les activitats que s'ofereixen, més encarades a la inserció sociolaboral, tal i com es preveu en les línies d'actuació del projecte.

NOVETATS 2016

Entre altres activitats programades, la novetat principal és la col·laboració amb els departaments de Benestar social de l'Ajuntament de Roses i el Consell Comarcal de l'Alt Empordà. S'ha acordat atorgar beques per a joves en risc d'exclusió per tal que puguin gaudir d'activitats programades durant l'estiu com els campus de vela, windsurf i nàutic.

Per altra banda, gràcies a la col·laboració amb aquestes institucions, juntament amb la Federació Catalana de Vela, es promou la inclusió per a joves de Roses i la comarca a través de cursos bàsics i avançats de vela i windsurf, així com l'obtenció d'una titulació homologada per tal d'exercir com a tècnics de vela al GEN Roses i altres escoles de vela reconegudes, forjant un camí laboral per a aquests joves en risc d'exclusió.