La fira Arrels del Vi se celebrarà aquest any el cap de setmana del 14 i 15 de maig. Aquest dimecres s'ha fet l'entrega de premis als millors vins empordanesos de l'any, en un acte a l'Alfolí de la Sal. Per segon any consecutiu Arrels del Vi també tindrà presència a Barcelona, concretament aquest dissabte, 30 d'abril.

Organitzada per Dominic Abernethy, professional del món del vi, i per Tess Oriol i Carlos Krauel de TOCK Projects, Arrels del Vi s’ha consolidat com a única fira professional de vins de la DO Empordà oberta al públic general. La Fira suposa una oportunitat irrepetible per tastar més de 100 referències de vi de la DO Empordà de gamma alta en un entorn excepcional, conèixer de primera mà als propietaris i enòlegs dels millors cellers empordanesos i comprar a preu de celler excel·lents vins, a voltes difícils de trobar en distribució tradicional.

La consolidada fira Arrels del Vi arriba a la seva novena edició a St. Martí d’Empúries (l’Escala) els pròxims dies 14 i 15 de maig amb molt optimisme.

Amb la col·laboració de l'Ajuntament de l'Escala, la DO Empordà i el Museu d'Arqueologia de Catalunya - Empúries, la fira compta enguany amb un total de 23 cellers de la DO Empordà que presentaran varietats de vins d'alta gamma i 1 celler convidat del Rosselló, Domaine Treloar. Han confirmat la seva participació els següents productors de la DO Empordà: Mas Vida, Castell Peralada, Celler Arché Pagès, Celler Cooperatiu d’Espolla, Celler Hugas de Batlle, Celler Marià Pagès, Celler Martí Fabra, Cellers d’en Guilla, Celler Gerisena, Empordàlia, Espelt Viticultors, Gelamà, JOC, *lavinyeta, Masetplana, Mas Llunes, Mas Polit, Oliveda, Oliver Conti, Pere Guardiola, Roig Parals, Vinyes dels Aspres i Vinyes d’Olivardots.

A més, aquest any Arrels del Vi compta amb els tastets de La Terrassa d’Empúries i d’Anxoves de l’Escala, així com amb els següents expositors: els productors d’oli d’oliva de Ventalló Serraferran i Formatges La Balda i Le Bolut. I un any més repetirà Arrels Kids: de 18h a 21h, tallers creatius per als més petits. També tindrem les esperades visites guiades a les Ruïnes d’Empúries a les 16h, que parlen de com va arribar el vi a aquest punt privilegiat del Mediterrani fa 26 segles i acaba amb el tast de Mulsum (vi romà) i música en directe.

Premis Arrels del Vi 2016

Arrels del Vi ha presentat aquest 27 d’abril a l’Alfolí de la Sal a l’Escala els Premis Arrels del Vi 2016, escollits per 16 experimentats sommeliers en un tast a cegues que es va celebrar el passat 11 d’abril al MAC Empúries i que va ser dirigit per Rafel Sabadí, sommelier del restaurant el Roser 2. A l’acte han assistit l’Alcalde de l’Escala, Víctor Puga i López i el regidor de Cultura, Rafel López.

Victor Puga ha remarcat el paper de la fira Arrels del Vi "a l'hora de vendre producte, territori i història" i la seva consolidació durant nou edicions a Sant Martí d'Empúries.

Els guanyadors de l’edició d'Arrels del Vi 2016 són:

BLANCS

1 - Flor d'Albera 2013, Martí Fabra

2 - Vins de Postal - El Beurac 2013, Celler Cooperatiu Espolla

3 - Camí de Cormes Blanc 2015, Roig Parals

NEGRES

1 - Bonfill 2009, Celler Arché Pagès

2 - S'Alou 2012, Vinyes dels Aspres

3 - Vinyes Velles 2014, Martí Fabra

DOLÇOS

1 - Sol i Serena Garnatxa, Celler Coopertiu Espolla

2 - Torre de Capmany Garnatxa Velles Soleres, Pere Guardiola

3 - Bac de les Ginesteres, Vinyes dels Aspres