El servei jurídic del Sindicat de Mossos d'Esquadra (SME) es persona com a acusació particular en nom d'un agent de Figueres ferit durant el darrer enfrontament que hi va haver al barri de Sant Joan quan un grup de veïns van ajudar un suposat lladre a fugir per evitar la detenció. "Ja són masses els incidents que una i altra vegada han d'afrontar els companys en aquell barri i que en diversos casos han acabat amb el resultat de companys ferits", exposa el sindicat en un comunicat. Per això, apunten que "la millor manera" de donar suport i recolzament als agents de Figueres és personant-se a la causa en representació del mosso agredit. Durant l'última trifulga al barri de Sant Joan, els agents van rebre cops, mossegades i esgarrapades.

El suposat lladre fugitiu del barri de Sant Joan es va entregar voluntàriament aquest dijous al vespre al jutjat número 2 de Figueres. L'home, de 42 anys conegut amb el sobrenom del 'Chino', va aconseguir escapar de l'interior d'un cotxe patrulla dels Mossos d'Esquadra dimecres a la matinada, amb l'ajuda de familiars.

Prèviament, havia estat arrestat per un presumpte delicte de robatori amb força a l'interior de vehicle. Durant la detenció, l'home va alertar a crits que la policia se l'enduia i un grup de veïns va contribuir a la seva fugida. Els agents van rebre cops, mossegades i esgarrapades. Fruit dels incidents, dues altres persones van ser detingudes.