Vilamacolum

L'escola de Vilamacolum guanya un dels premis Pilarín Bayés 2016

S'han presentat 1.021 contes procedents d'escoles de tot Catalunya

EMPORDA.INFO

Coincidint amb la Diada de Sant Jordi, s'ha fet públic el veredicte del tretzè Premi Pilarín Bayés de contes escrits per nens i nenes, adreçat a escoles d'educació primària de Catalunya, que convoca Obra Social Sant Joan de Déu. El veredicte s'ha donat a conèixer en directe al programa especial "Els matins de TV3, en què hi han assistit la directora de l'Editorial Mediterrània, Mònica Estruch, i la il·lustradora Pilarín Bayés.

L'escola Els Valentins de Vilamacolum, ha estat seleccionada com una de les guanyadores en la categoria de cicle superior. La classe anomenada Lupita Muckeller i Onha Dealers ha estat premiada pel conte titulat "Història d'una adopció", que narra sobre la relació entre aquests dos personatges: l´Amir, orfe de pares a l´Afganistan i la Charlotte, la família de la qual decideix acollir-lo .

.

En aquesta edició s'han presentat un total de 1.021 contes procedents d'escoles de tot Catalunya, i s'han escollit 15 contes guanyadors (5 de cicle inicial, 5 de cicle mitjà i 5 de cicle superior) que seran publicats properament en un llibre il·lustrat per Pilarín Bayés.

La temàtica d'enguany s'ha centrat en "La Solidaritat", entesa com la presa de consciència de les necessitats dels altres i el desig de contribuir i col·laborar en la seva satisfacció.

El Premi Pilarín Bayés té com a finalitat fomentar la creativitat en l'expressió escrita en català, reforçar les competències lingüístiques dels infants, incentivar l'hàbit de la lectura i fomentar el treball en valors i la reflexió sobre determinades temàtiques.

A partir del que han explicat els nens i nenes de Catalunya, el sociòleg especialitzat en temes d´educació Jordi Collet elaborarà, en les properes setmanes, l'Estudi Escoltem els nens, un treball d'anàlisi fruit del que els nens i nenes han interpretat sobre el concepte de solidaritat en els seus 1.021 contes, així com quines són les principals conclusions, els temes més recurrents i els principals valors que se'n desprenen.

Les escoles guanyadores seran convidades a participar el proper 2 de juny en l´acte de lliurament que se celebrarà al Parc Sanitari de Sant Joan de Déu, a Sant Boi de Llobregat.