La Marató d´Empúries, que arriba a la catorzena edició, se celebra el diumenge 1 de maig. Coincidint amb la presentació, s´ha fet entrega a la Creu Roja de 1.686 euros, corresponents a l´euro solidari que es dedica cada any de cadascuna de les inscripcions que es fan a les diferents proves de la Marató d´Empúries

Com en les darreres edicions, el diumenge coincidiran tres proves: La de marató, mitja marató -que torna a ser Campionat de Catalunya un any més- i la cursa de 10 km. És repeteix, a més, l´experiència iniciada fa dos anys, amb la incorporació de diferents curses per a corredors de 7 a 14 anys. En total es faran quatre categories diferents a la cursa infantil, amb recorreguts que van des de 800m fins a 1,8km. Pel que fa a la resta de curses, segueixen el model dels anys anteriors. Es manté el mateix recorregut, dissenyat pensant en fer-lo urbà i atractiu de cara al corredor, aprofitant al màxim la façana litoral de l´Escala, des de la costa d´Empúries fins al port.

El ritme d´inscripcions és similar, a aquestes alçades, a l´any passat, en què es va arribar als 1.686 participants entre totes les proves organitzades a l´Escala.

La Marató d´Empúries està programada pel diumenge 1 de maig i, com ja és tradicional, tant la sortida com l´arribada es fa al Museu d´Arqueologia de Catalunya-Empúries. De fet, abans de prendre la sortida oficial, tots els corredors passen pel mig de l´antiga ciutat grega d´Empúries.

El dissabte, a més de la cursa infantil, també es fa la Fira del Corredor, coincidint amb la recollida de dorsals i dels obsequis que dóna l´organització als participants. Aquesta, es fa al pavelló municipal d´esports i compta amb diferents botigues que ofereixen els seus productes i roba esportiva. Serà dissabte, 30 d´abril, de 11 a 13h i de 16h a 20h. També s´oferirà una degustació d´anxoves per als participants (17h).

La Marató d´Empúries és organitzada pel Patronat Municipal d´Esports de l´Escala, amb el suport de la Federació Catalana d´Atletisme.