La crisi política a l'Ajuntament de Castelló d'Empúries es podria desencallar aquesta setmana. Des de l'expulsió de l'equip de govern dels dos regidors del Partit Popular (PP) per part de l'alcaldessa, Assumpció Brossa (CiU), el passat 5 d'abril, el cap de l'oposició, Salvi Güell (ERC), no ha aturat els contactes per formar una majoria alternativa que li permeti presentar una moció de censura per recuperar l'alcaldia castellonina. Güell, després d'haver guanyat les passades eleccions municipals, se sent legitimat per governar.

L'ombra de la moció de censura és més clara després que el portaveu popular, Julià Genovés, confessés que estarien disposats a votar a favor de Güell en la moció, sense la necessitat d'entrar a formar part de l'equip de govern, malgrat que ERC ja va advertir que era una “línia vermella” que no traspassarien. Genovés veu poc futur a l'actual equip liderat per Brossa i en cercles reduïts arribava a dir que no passaria de Santa Creu, que serà el dia 3 de maig.

Setmana clau

De fet, però, totes les parts coincideixen a assenyalar que aquesta serà la setmana clau per a l'esdevenir del govern municipal. “Cal un canvi, ja”, manifesta Güell, mentre que Genovés diu que urgeix un equip fort que “continuï aquestes polítiques engegades i m'és igual amb quin alcalde sigui”. Assumpció Brossa, sense voler donar gaires més detalls de les negociacions per redreçar la situació política, no espera anar més enllà d'aquesta setmana per trobar una solució.

El regidor de CiU, Salvador Canet, un dels tinents d'alcalde, ha negat els rumors que el situaven a ell i a la regidora Margarita Gelabert a fora del govern per provocar la caiguda de l'equip liderat per Brossa i aplanar el camí de Salvi Güell per tornar a l'alcaldia castellonina.