19 de abril de 2016
19.04.2016
40 Años
40 Años
Ensenyament

La Diputació torna a subvencionar les llars d'infants municipals el curs 2015-16

El ple també ha aprovat una línia d'ajudes per a equipaments esportius

19.04.2016 | 16:01

La Diputació de Girona subvencionarà, un any més, les despeses de funcionament de les llars d'infants de titularitat municipal gironines del curs escolar 2015-2016, segons ha acordat el Ple en aprovar, per unanimitat, una nova línia d´ajuts. L´aportació de la Diputació supera els 5,4 milions d´euros. Aquesta és la quarta vegada que la Diputació ajuda els ajuntaments subvencionant el funcionament de les llars d´infants. En l´anterior convocatòria, la del curs 2014-2015, la Diputació va subvencionar fins a un total de 6.243 nens i nenes de 134 llars d´infants, amb una aportació econòmica de 5.462.625 euros d´euros.

Aquesta línia de subvencions, que es concentra en l'atenció i l´educació als infants de 0 a 3 anys, respon al fet que des de l'any 2013 la situació financera de la Generalitat no li permet mantenir les subvencions destinades al sosteniment econòmic de les llars d'infants municipals, i això està provocant moltes dificultats als ajuntaments a l'hora de mantenir i planificar-ne l´oferta de places. Davant aquesta situació, la Diputació de Girona, d'acord amb el compromís de col·laboració amb els ajuntaments, especialment pel que fa a atendre les despeses generades pels serveis que tenen una especial significació social i econòmica, ha decidit continuar amb aquesta línia de subvencions a les llars d'infants municipals.

Els ajuntaments que vulguin optar a aquest ajut econòmic han de presentar una sol·licitud, que ha de seguir el model disponible al web de l´ens supramunicipal. Ho poden un cop s'aprovi la corresponent convocatòria. L´ajut màxim al qual poden optar els ajuntaments és de 875 € per alumne, import igual al de la convocatòria de l´any anterior.

Diplab convoca la segona edició del Girona Excel·lent

El Ple ha aprovat avui també, a través del Servei de Promoció Econòmica - Diplab la convocatòria de la segona edició per optar a la marca Girona Excel·lent - Segell de Qualitat Agroalimentària (2016-2017). Aquest segell, creat i desenvolupat per la Diputació de Girona amb el suport de la Cambra de Comerç de Girona l´any 2014, té com a principal objectiu la distinció de productes agroalimentaris gironins, així com el formen i es presentarà oficialment el dimecres 4 de maig.

Ajudes per a equipaments esportius

L'àrea de Cultura, Noves Tecnologies, Esports i Benestar ha creat una nova línia de subvencions dotada amb 150.000 euros per a actuacions urgents d´adaptació a la seguretat, l´habitabilitat o la funcionalitat dels equipaments esportius existents a la província de Girona i que tinguin per objecte la substitució, el condicionament o la millora d´un dels tipus d´actuació material esportiu inventariable; paviment de l´espai esportiu; protecció o tanca perimetral de l´espai esportiu; accessibilitat; platja, vasos i/o instal·lacions tècniques de la piscina; àrees d´activitat a la natura i a l´espai urbà; enllumenat de l´espai esportiu; vestidors i grades i serveis per al públic. En concret es subvencionaran actuacions d'entre 2.500 i 60.000 euros de pressupost i les ajudes aniran dels 4.000 als 12.000 euros.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema