Fotografia aèria feta amb drons, curses al recinte monumental de la Ciutadella, exhibicions, tallers infantils i conferències. Són els ingredients del festival Drons N´Roses, que celebrarà la seva primera edició l´11 i 12 juny a Roses. Organitzat conjuntament per l´ajuntament i el Memorial Jordi Velasco, el certamen pretén divulgar el patrimoni històric del municipi i potenciar les imatges aèries, justament aquelles en què el fotògraf rosinc mort l'any 2012 va aconseguir destacar. Ara se li vol retre homenatge i s´ha organitzat un concurs de fotografia estatal amb el seu nom. Tot i que encara no s´ha obert el període d´inscripcions, ja hi ha 40 peticions per participar-hi.

A partir de l´ampli ventall que ofereixen les noves tecnologies, el festival vol difondre el patrimoni local i, de retruc, potenciar la desestacionalització turística de Roses. L´espai monumental de la Ciutadellà acollirà curses i exhibicions, a càrrec de l´equip Drons de Carreras. El públic podrà visualitzar les imatges que reben els pilots de les aeronaus.

El certamen també s´emmarcarà en l´espai costaner entre Punta Falconera i la Cala Rostella i celebrarà conferències, exposicions i tallers infantils. Un altre dels plats forts és el concurs de fotografia aèria Jordi Velasco, dotat amb premis de fins a 3.500 euros.

Jordi Velasco va morir l'11 de maig del 2012, a l'edat de 28 anys, com a conseqüència de les greus ferides que va patir en un accident d'avioneta. Va destacar el seu treball en fotografia aèria i d'emergència. Treballava com a col·laborador al ´Setmanari de l'Alt EMPORDÀ´ i el ´Diari de Girona´. L'any 2011 va obtenir el premi Carles Rahola per 'La neu talla les comunicacions per carretera'.

L´organització del festival també ha plantejat la possibilitat d'acollir l'acte d'enlairament, fins als 35.000 metres d´alçada, d'un globus estratosfèric, amb el qual es podran rebre imatges úniques.