L'Ajuntament de Roses està realitzant tres obres de millora dins les actuacions que desenvolupa periòdicament per al bon manteniment dels seus espais urbans i infraestructures. Els tres projectes corresponen a l'arranjament del camí forestal entre cala Montjoi i cala Jòncols, la substitució de les pilones d'entrada a la plaça de l'Església i la formació d'un tram de vorera al carrer Tirso de Molina.

L'Ajuntament de Roses és titular de la pista forestal de 14 km que uneix la vila amb la cala Jòncols, 7,7 dels quals estan pavimentats. Quasi la totalitat discorre dins l'àmbit del Parc Natural de Cap de Creus i, a mes de servir d'accés a les platges de Montjoi i la Pelosa, és una via importat per a l'accés de vehicles de bombers en cas d'incendi.

Els treballs d'arranjament que es realitzen aquests dies en el tram comprés entre Montjoi i Jòncols tenen per objectiu millorar l'accessibilitat i seguretat d'aquesta pista forestal i consisteixen en la regularització i l'anivellament del ferm, així com en el perfilat i neteja de cunetes. L'actuació es desenvolupa en un tram de 6,7 km de longitud i té un pressupost de 4.260 euros.

Una altra actuació que s'està realitzant és la formació d'un tram de vorera en el carrer Tirso de Molina, una de les poques que queden a Roses sense pavimentar amb panots. Els treballs, amb un pressupost de 8.500 euros s'inclouen dins el pla Roses sense Barreres i consisteixen en la realització d'un tram de vorera de 100 m2 entre els carrers Doctor Fleming i la Riera Ginjolers.

Per últim, les pilones automàtiques que limiten l'accés a la plaça de l'Església s'estan substuint per un altre model de nova generació per evitar accidents pel seu mal funcionament. Les noves pilones, a més, s'instal·len dins el tram del carrer de Peralada per evitar que els vehicles en espera interfereixin el trànsit del carrer Puig Rom.