Red Eléctrica xifra en 100 milions d'euros (MEUR) anuals l'estalvi que aporta al sistema elèctric la interconnexió dels 400 kV a través dels Pirineus. La línia soterrada va entrar en fase comercial ara fa mig any, moment en què es va duplicar la capacitat d'intercanvi d'energia entre els dos estats. El director general d'Operació de REE, Miguel Duvison, explica que com que a França l'electricitat és més barata, cada cop que se n'importa això fa baixar els preus al global del sistema i equilibra la balança. De retruc, això permetrà que a la llarga el consumidor final també se'n beneficiï, perquè ho veurà repercutit a la seva factura. D'altra banda, la companyia insisteix que el projecte de la MAT a les comarques gironines continua coix si no es fa el ramal de Riudarenes (Selva). Una obra que REE insisteix que és "necessària".

La interconnexió elèctrica, que va entrar en fase comercial a principis d'octubre, ha assolit objectius. La infraestructura, que s'estén soterrada al llarg de 64,5 quilòmetres, dobla la capacitat d'intercanvi entre els estats espanyols i francès. Ha permès passar del 3 al 6% de la demanda o, el que és el mateix, dels 1.400 als 2.800 megawatts (MW).

Fins i tot, com ha concretat el director general d'Operació de REE, hi ha hagut puntes en què aquesta potència s'ha superat, enfilant-se fins als 2.850 ó 2.900 MW/hora. De retruc, això ha suposat millorar la situació d'illa energètica en què es troba l'estat espanyol i s'ha traduït en un estalvi per al conjunt del sistema elèctric.

"S'ha reduït la separació de preus entre el nord d'Europa i Espanya", ha precisat Duvison. Com que a França l'electricitat és més barata, i l'estat espanyol és històricament importador, l'augment dels intercanvis que porta aparellada la interconnexió de la MAT ha permès reduir entre 1 i 1,5 euros el preu del megawatt/hora.

"És a dir, la diferència de preus mitjans entre Espanya i França ha anat a la baixa gràcies a tota l'energia que es transacciona", ha explicat el directiu de la companyia. Red Eléctrica ja ha posat xifres a aquest benefici i calcula que la interconnexió a través dels Pirineus suposarà un estalvi anual de 100 MEUR al conjunt del sistema elèctric. A la llarga, això permetrà que el consumidor final també tregui profit del tram soterrat dels 400 kV, perquè veurà com se li abarateix la factura.

De totes maneres, però, la companyia insisteix que amb el túnel transfronterer de la MAT encara no n'hi ha prou per acomplir els objectius que fixa Brussel·les. La Unió Europea obliga l'estat espanyol a fer més interconnexions amb França i REE ja en té més de planificades. Cap d'elles, de moment, però, passa per Catalunya (se'n preveuen pel golf de Biscaia, Aragó i Navarra).

El ramal de Riudarenes, necessari

Coincidint amb la junta general d'accionistes, que se celebra a Madrid, Red Eléctrica també ha concretat quines inversions ha planificat a les comarques gironines per als propers quatre anys. Dins el llistat, s'hi inclou el ramal de la MAT a Riudarenes (Selva) i la futura subestació al municipi.

La directora general de Transport de la companyia, Eva Pagán, explica que encara estan pendents que la Generalitat els trameti l'estudi que va encarregar sobre la infraestructura (i que conclou la línia de la MAT no és necessària). Pagán ja ha avançat, però, que Red Eléctrica fa tres anys que té el projecte del ramal sobre la taula i que, al seu parer, aquesta MAT que tindrà 17 quilòmetres s'ha de fer.

"Per a nosaltres, aquest projecte està viu; la subestació és necessària, tant pel què fa a l'alimentació del TAV com per garantir el subministrament en aquesta zona de Girona", ha dit la directora. A la demarcació, dins el llistat d'obres amb l'horitzó 2020, Red Eléctrica també hi inclou la subestació de 'La Farga', que penjarà de la MAT i se situarà a Sant Julià de Ramis (Gironès).