La Comissió d'Urbnisme de Girona, reunida aquest dimecres a Figueres, ha abordat fins a vuit sol·licituds per ampliar o crear noves explotacions ramaderes a Girona, que en els darrers temps estan aflorant a l´entorn de l´Eix Transversal, també al seu pas per Ponent i la Catalunya Central. Precisament, per tractar de donar una resposta coordinada a totes les peticions, la comissió de Política Territorial va acordar la setmana passada elaborar un pla director urbanístic per a aquestes macrogranges, amb l´acció conjunta dels departaments de Territori i Agricultura.

A propòsit d´això, Serra ha indicat que està havent-hi un canvi de paradigma en el sector. Tradicionalment, hi havia hagut petites explotacions que ara estan virant cap a granges integrades cada cop de majors dimensions. Amb tot, ha demanat que no es qüestioni globalment el sector perquè hi ha professionals que estan duent a terme una molt bona feina.

A més, la comissió ha valorat positivament el POUM d´Albanyà. Hi ha certs aspectes que han estat condicionats als informes sectorials i de seguretat en termes de salut, ha dit Serra. En la següent fase, caldrà resoldre-ho per poder donar llum verda definitiva al planejament. El POUM té un potencial de 30 nous habitatges, una xifra "proporcionada" a la realitat i les possibilitats del poble, ha precisat el director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme.