Divendres passat van inaugurar l'exposició de fotografies "Els peluts de l'Anxova Peluda; el poder de l'efecte", a la sala d'actes de l'Ajuntament de l'Escala. L'acte va anar precedit d'una petita explicació del funcionament de la protectora escalenca, L'Anxova Peluda, amb cases d'acollida i amb un tracte personalitzat i molt proper de tots cadascún dels casos que passen per l'Anxova Peluda i va finalitzar amb la vista de les fotografies.

L'exposició es podrà visitar fins diumenge 17/04 de dimart a dissabte de 17h a 20h i diumenge d'11h a 13h.

L'objectiu de l'exposició, a part de donar a conèixer l'associació, és la de conscienciar a la població que amb un tracte dinge i una mica d'amor qualsevol animal, estigui com estigui, pot arribar a tenir una vida plena. Les fotografies de l'exposició van acompanyades d'un text complementari on, qui la visiti, pot veure una fotografia del dia en que cada pelut va ser recollit i pot llegir la seva història; com va ser recollit i en quines condicions i quina va ser la seva evolució fins al moment de ser adoptat. Els assistents a la inauguració van coincidir en destacar la qualitat i el nivell artísitic de les fotografies així com l'emotivitat dels textos que les acompanyen, fent-los adonar dels canvis que han viscut, i inclús, fent-los emocionar. Al finalitzar l'exposició el quadres, de 50x70cm, es posaran a la venda per tal de recuperar els diners invertits i recollir fons per a la protectora, que no gaudeix de cap tipus de subvenció.

Per altra banda, diumenge, va ser el torn de la sortida benèfica. Per segon any consecutiu l'ACEC, Associació Catalana d'Excursionisme Caní, va dedicar la sortida del mes d'abril a l'Anxova Peluda per tal de recollir fons per l'Associació. Una setantena de persones van caminar per la vora del Fluvià, amb els seus peluts, fent un petit donatiu per al protectora que va aconseguir recollir 596€ (435€ en efectiu i la resta per transferències d'algunes persones que no van poder assistir però si col·laborar amb la causa).