L´Ajuntament de Vilamalla i CIMALSA pel desenvolupament d´activitats logístiques de la Generalitat, l´empresa adscrita al departament de Territori i Sostenibilitat, han signat un conveni per a l´explotació de la terminal ferroviària de Vilamalla, una infraestructura situada en un emplaçament altament estratègic que ofereix la possibilitat de que les empreses puguin millorar la seva competitivitat per mitjà del transport de mercaderies per tren amb la futura connexió en ample UIC amb la resta d´Europa.

L´Ajuntament de Vilamalla va considerar "una bona oportunitat" concertar un conveni de col·laboració amb CIMALSA, entitat del sector públic experta en logística i transport, per tal d´oferir col·laboració en les tasques d´interès general, propiciant que aquesta terminal ferroviaro sigui una eina al servei de la competitivitat, que generi activitat econòmica i llocs de treball i assoleixi un rendiment per a l´explotació d´aquesta parcel·la.

"Hi ha interès per part de dues empreses per instal·lar-se aquí i per això nosaltres vam apostar per explotar la terminal. Si l´Estat no actua, algú ho haurà de fer per reactivar l´activitat logística de la comarca", manifesta l´alcalde de Vilamalla, Carlos Álvarez. Aquest és el primer pas per desencallar el desenvoupament del centre logístic de Vilamalla, el qual s´hauria de convertir properament en el motor per atraure empreses a la comarca.

El conveni obliga CIMALSA a abonar a l´Ajuntament vilamallenc un cànon en contraprestació per la posada en disposició de la parcel·la.