L´Ajuntament de Sant Climent Sescebes (Alt Empordà) ja ha demanat explicacions als responsables de la base militar Álvarez de Castro per les maniobres que aquest dimecres van realitzar-se pels carrers del poble. L´alcaldessa, Olga Carbonell, s´ha queixat que hi hagués soldats "en posició d´atac i amb armes llargues" a les cantonades del municipi, i que ho fessin a quarts d´una del migdia, quan la mainada sortia de classe. Diversos escolars van espantar-se en veure l´escena. El consistori va ser informat que algun efectiu militar podria travessar el municipi al llarg del dia però "en cap cas" es va especificar que podrien realitzar-se exercicis dins del nucli urbà. Per la seva part, fonts de l´Exèrcit al·leguen que només es tractava d´una marxa d´instrucció convencional i que, per això, no es va notificar prèviament.

Un batalló de prop de 500 homes va realitzar aquest dimecres al migdia una marxa d´instrucció militar a l'interior del poble. Petits destacaments de soldats es van aïllar del grup gran per simular maniobres de seguretat, segons ha explicat el responsable de l´Oficina de Comunicació de la Inspecció General de l´Exèrcit. "És gairebé impossible sortir de la base militar de Sant Climent Sescebes sense passar pels carrers del municipi perquè la caserna hi està immersa", ha declarat. El portaveu ha afegit que no es va informar específicament d´aquest exercici a l´Ajuntament perquè no es tracta d´una maniobra "important" que impliqués tirs, ús de morters o de foc real, sinó que s´emmarca en la normalitat.

L'alcaldessa de la localitat altempordanesa es va posar en contacte ahir mateix amb el responsable de la base militar i, segons assegura, el coronel li va dir que no tenia coneixement d'aquest exercici. Des del consistori troben "innecessàries" aquesta mena de maniobres i així ho faran constar per escrit en una comunicació formal a l'Exèrcit.

Precisament, fa unes setmanes, una cinquantena de veïns d'Espolla i Sant Climent Sescebes van reclamar el tancament del camp de tir de la base militar Álvarez de Castro. Assenyalen que en aquest espai es porten a terme proves amb artilleria i armes llargues, uns entrenaments que posen en perill la integritat física de les persones que viuen a 500 metres al voltant d´aquest camp, on han caigut projectils.