Maite Sastre Mateu és una rosinca de 41 anys que quan en tenia 17 li van diagnosticar la malaltia de Crohn, un procés inflamatori crònic del tracte intestinal. Conscienciada que els malalts del sistema digestiu principalment poden necessitar en qualsevol moment un lavabo a mà, ha estat pionera, en les seves dues botigues, Flors Mateu i El Racó de les Flors, d'adherir-se a la campanya No puc esperar!, que promou l'Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa de Catalunya (ACCU), amb el suport de la Generalitat.

"Els digestòlegs donen als pacients, que tenen brots en malalties com la colitis ulcerosa o que estan operats de càncer rectal o als pacients ostomitzats, una targeta identificativa que els permet accedir als establiments adherits a la campanya per fer ús del lavabo. Aquests establiments compten amb un distintiu en un lloc visible", comenta Maite Sastre.

ERC de Roses ha portat a l'últim ple una moció perquè sigui tot el municipi que segueixi l'exemple de Maite Sastre i se sumi a la campanya. La iniciativa té el suport de tots els grups municipals i a partir d'ara establiments comercials, restaurants, hotels i altres empreses rosinques lluiran l'adhesiu identificatiu.

Sis municipis de la demarcació de Girona

Roses és el primer poble de l'Alt Empordà que, a través de la iniciativa municipal, mou empreses públiques i privades a donar aquest servei. A la demarcació gironina, hi ha Girona, Palamós, Calonge, Sant Joan de les Abadesses i Puigcerdà.