El grup municipal d´ERC a l´Ajuntament de Figueres insisteix a impulsar la distribució de la ciutat en districtes. Per aquest motiu, durant el plenari d´aquest dijous 7 d´abril, els republicans presentaran una moció per tal que tots els partits polítics amb representació a l´Ajuntament confirmin el compromís que van adquirir el setembre per desenvolupar el projecte.

Des d´ERC es recorda que ja s´han incomplert els compromisos adquirits en aquells moments, segons els quals durant el primer trimestre del 2016 ja s´hauria d´haver impulsat el projecte. La portaveu del grup municipal d´ERC al consistori figuerenc, Agnès Lladó, argumenta que "anem tard i no ens podem quedar més amb els braços plegats". Lladó considera que, amb caràcter urgent, "cal crear un grup de treball on tots els grups polítics hi estiguin representats per tal de consensuar la nova organització de la ciutat en districtes".

El 30 de març des d´Esquerra es va presentar un primer document que treballa sobre la possibilitat de dividir la ciutat en vuit districtes. Lladó afirma que "aquest pot ser un punt de partida, es tracta d´una proposta oberta, però cal que iniciem ja la feina perquè aquest 2016 es converteixi en una realitat".

ERC aposta per la divisió de ciutat en districtes com una eina per tal d´acostar l´Ajuntament als figuerencs i, al mateix temps, donar veu als ciutadans per poder manifestar les seves inquietuds, fer suggeriments i participar en les decisions que directament els afecten.