Els bombers voluntaris de Sant Climent Sescebes tindran un nou parc abans de l´estiu. Ho ha anunciat l´alcaldessa, Olga Carbonell, després que la Diputació de Girona hagi confirmat l´aportació dels 30.000 euros necessaris per dur a terme les obres d´adequació de l´antiga cooperativa municipal, que albergarà l'equipament. Les obres començaran en dues setmanes i la previsió és tenir enllestit l´espai d´aquí a dos mesos, abans de la campanya d´incendis. La tramuntanada que va bufar a mitjans de febrer va endur-se el sostre de l'antic parc, que ja es trobava en mal estat, segons va denunciar l'Ajuntament. "És una molt bona notícia per a tota la zona", ha celebrat Carbonell, que ha recordat que el parc de Sant Climent Sescebes és el segon, després de Figueres, en rebre avisos a la comarca.

L'episodi de fortes ventades que va assotar l´Alt Empordà al febrer va deixar sense sostre el parc de bombers de Sant Climent Sescebes, on hi treballen una vintena d'efectius voluntaris, i que es trobava en pèssimes condicions, segons el consistori. Les instal·lacions s'havien quedat petites, estaven mal condicionades i la ubicació era poc pràctica. Els camions, per exemple, sovint rascaven les parets dels immobles de la vora.

L'Ajuntament va reclamar aleshores al departament d'Interior que traslladés el parc a l'edifici de la cooperativa, que és de propietat municipal, i que assumís el cost de l'"adequació de mínims" de l'espai. El Govern de la Generalitat, però, va descartar-ho al·legant dificultats financeres. Finalment, la Diputació de Girona ha confirmat aquest dimarts que aportarà els 30.000 euros que calen per acomplir la intervenció.

Un cop l´Ajuntament conclogui els treballs de millora al cementiri, previsiblement en dues setmanes, es posarà mans a l´obra amb el nou parc de bombers, que cobreix diferents àrees de l´Alt Empordà. "Té un interès públic clar de cobertura d´emergències", ha ressaltat Carbonell, que ha definit l'anunci com "una molt bona notícia" que supera l'àmbit municipal. A més, el nou equipament tindrà bona sortida als principals accessos viaris.