05 de abril de 2016
05.04.2016
Castelló d'Empúries

Els regidors del PP surten del govern de Castelló d'Empúries i deixen CiU en minoria

ERC avisa que no es quedarà de "braços creuats" i farà el possible per garantir el ple funcionament del municipi

05.04.2016 | 12:13

Els dos regidors del PP trenquen el pacte a l'Ajuntament de Castelló d´Empúries i deixen l'equip de govern en minoria, amb quatre representants de CiU al capdavant, dos edils de Plataforma Cívica i un d'UDEM. Les divergències sobre el projecte de creació de l´ens municipal de turisme, que era una promesa electoral del PP, haurien estat "la gota que ha fet vessar el got", segons els populars, que diuen haver-se sentit "menystinguts" al llarg d´aquests deu mesos. Acusen l´equip de govern de CiU, que encapçala el consistori, de "manca de diàleg" i de buscar-los les pessigolles amb la presentació de mocions de caire independentista. Per la seva part, ERC –que va guanyar el 24-M, amb sis regidors- avisa que no es quedarà de "braços creuats" i farà el possible per garantir el ple funcionament municipal.

A les eleccions municipals del maig, Esquerra va quedar primera força amb sis regidors. Va tractar de governar amb el suport de l´edil aconseguit per Entesa, però un pacte a quatre entre CiU, el PP, PCDR i UDEM a última hora va desbancar Salvi Güell de l´alcaldia. El cap de llista de CiU, Xavier Sanllehí, va renunciar a la seva acta de regidor, i Assumpció Brossa, dos a la llista, va ser nomenada alcaldessa.

Fonts de la formació republicana consideren "curiós" que aquells que criticaven un executiu municipal d´ERC en minoria ara es trobin, precisament, en aquesta situació. Diuen que es mantindran a l´"espera" de la posició que adoptin els set regidors que encara segueixen al capdavant de l´Ajuntament. Es tracta dels quatre de CiU, els dos de Plataforma Cívica (PCDR) i el d´Unitat i Defensa d´Empuriabrava (UDEM). "No ens quedarem de braços creuats, ens preocupen les setmanes que portem d´aturada de la gestió municipal i veurem com es pot fer perquè el municipi no en surti malparat". Aquesta és la posició dels republicans, que emplacen Entesa també a pronunciar-se.

Crítiques del PP

Des del Partit Popular, asseguren que els punts d´acord que van motivar el pacte postelectoral amb CiU no s´han vist acomplerts. Es queixen sobretot de l´enfoc atorgat al projecte de creació de l´ens municipal de turisme, del qual el PP en va fer bandera al llarg de la campanya. Creuen que CiU no el sent com a propi i ha fet poc per a tirar-lo endavant.

La gota que ha fet vessar el got, segons els populars, ha estat la retribució assignada a la persona encarregada de l´ens turístic, una treballadora municipal. Es va aprovar incrementar-li el sou en 450 euros mensuals. Els membres de l'equip de govern, segons les fonts del PP, van optar després per retirar-li aquest complement salarial, fet que va motivar una junta de govern. Finalment, l´empleada pública va dimitir del càrrec.

El PP acusa els edils de la federació nacionalista de ser "deixebles" de l´exalcalde Xavier Sanllehí. Atribueixen la seva sortida del govern a les discrepàncies sobre les maneres de treballar. "Al Partit Popular venim de l´empresa privada i estem acostumats a l´eficàcia", asseguren. A més, ressalten que han hagut d´aguantar "estoicament" la votació de diverses mocions d´índole independentista proposades per CiU.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema